Oamenii de ştiinţă au descoperit peste 30 de specii potenţial noi care trăiesc pe fundul mării, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cercetătorii de la Muzeul de Istorie Naturală din Marea Britanie au folosit un vehicul acţionat de la distanţă pentru a colecta specimene din câmpiile abisale din zona Clarion-Clipperton din Pacificul central. Anterior, creaturile din această zonă fuseseră studiate doar din fotografii.

Studiul, publicat în revista Zookeys, a constatat că există o mare diversitate de specii de organisme mai mari în abis. Din cele 55 de exemplare recuperate, 48 erau de specii diferite.

Animalele găsite includ viermi inelaţi, nevertebrate din aceeaşi familie cu centipedele, animale marine din aceeaşi familie cu meduzele şi diferite tipuri de corali.

Treizeci şi şase de exemplare au fost găsite la peste 4.800 de metri adâncime, două au fost colectate de pe un versant al muntelui submarin la 4.125 de metri, iar 17 au fost găsite la o adâncime între 3.095 şi 3.562 de metri.

Descoperirile au implicaţii potenţial importante pentru minerit de adâncime, deoarece oamenii devin mai interesaţi de exploatarea mineralelor din fundul mării. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.