O sută de violoncelişti din întreaga ţară se vor reuni sub numele "Violoncellissimo 100" pe scena Ateneului Român din Bucureşti pentru a deschide festivalul Festivalul Internaţional Vara Magică, miercuri, 5 iulie, de la ora 19.30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ansamblul Violoncellissimo este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale româneşti, format la iniţiativa violoncelistului Marin Cazacu, care spunea despre evenimentul din 5 iulie că este mai mult decât un concert: Violoncellissimo 100 este un model de prietenie, de comunicare şi de apartenenţă la o breaslă pe care o susţin şi o iubesc toţi violonceliştii din România. Ne bucurăm să cântăm împreună, în formule mai mici sau mai mari, şi dorim să împărtăşim şi altora frumuseţea muzicii, a creativităţii colective şi a sunetelor profunde şi sensibile ale instrumentului nostru de suflet, violoncelul. (Marin Cazacu)

În perioada 5 iulie - 23 august, la Ateneul Român vor fi opt concerte camerale şi simfonice, opt seri magice de muzică clasică, câte un concert în fiecare miercuri din săptămână, toate făcând parte din Festivalul Internaţional Vara Magică, ajuns anul acesta la a XII-a ediţie.

După ziua de 5 iulie, care propune formula extraordinară de o sută de violoncele reunită sub titlul Violoncellissimo 100, cu dirijorul Cristian Mandeal la pupitru, urmează, în miercurea din săptămâna următoare, Camerata regală condusă de Constantin Grigore, apoi Orchestra Naţională Simfonică a României sub bagheta lui Cristian Mandeal cu proiectul Contrabasul la superlativ.

Orchestra Română de Tineret condusă tot de Cristian Mandeal, cu soliştii Oxana Corjos şi Cristian Niculescu la pian, vor concerta miercuri, 9 august, iar Romanian Sinfonietta Orchestra, dirijor şi solist Alexander Sitkovetsky - vioară, pe 16 august. Orchestra de Cameră a Filarmonicii George Enescu, sub bagheta lui Christopher Petrie, solist Alexandru Tomescu vor încheia festivalul pe data de 23 august.

Vara Magică mai aduce două recitaluri camerale extraordinare, susţinute de Sînziana Mircea - pian, Davide Mariano - orgă, Mariia Velia - flaut - sub titlul "Aproape o fantezie", pe 12 iulie şi de Constantin Sandu - pian, Gabriel Croitoru - vioară, Simina Croitoru - vioară sub titlul "De la Mozart la Piazzola", pe 2 august.
Festivalul Internaţional Vară Magică este unul dintre evenimentele culturale estivale marcante ale Europei şi una dintre puţinele manifestări de acest gen care aduce în prim-plan capitala României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.