O statuie vandalizată a lui Ludovic al XVI-lea, ultimul rege al Franţei, a fost demolată din cel mai mare oraş din statul Kentucky, unde au loc tensiuni rasiale care agită America, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vopsite cu graffiti, monumentul de 9 tone şi piedestalul său cu inscripţia "Rege al Franţei" au fost transportate într-un depozit. 

"Având în vedere starea deteriorată a statuii, autorităţile sunt îngrijorate cu privire la riscul unor daune suplimentare care ar putea cauza răni publicului", a justificat într-un comunicat Greg Fischer, primarul din Louisville. 

Tensiunile sunt aprinse în această zonă de când poliţiştii au ucis-o pe 13 martie pe Breonna Taylor, o afro-americană în vârstă de 26 de ani.

Creată de sculptorul Achille Valois în anii 1820, statuia a fost oferită  în1967 oraşului Louisville de autorităţile din Montpellier, în numele înfrăţirii dintre cele două oraşe. Oraşul Louisville a primit numele după Ludovic al XVI-lea. 

Statuia regelui ghilotinat în 1793, tăiată în marmură de Carara, a fost vandalizată de mai multe ori în aceste ultime luni. Un protestatar i-a rupt  braţul drept în mai. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.