Spectacolul eveniment ”O scrisoare pierdută”, operă compusă de Dan Dediu, va avea loc duminică, 23 octombrie, de la ora 19.00, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, după o absenţă de patru ani din repertoriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comedia ”O scrisoare pierdută”, scrisă de Ion Luca Caragiale, transpusă muzical pe libretul şi în regia lui Ştefan Neagrău, revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti. 

Dirijorul spectacolului esteTiberiu Soare, iar scenografia este semnată de Viorica Petrovici. Maestru de cor va fi Daniel Jinga. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Prima reprezentaţie din această stagiune a operei contemporane ”O scrisoare pierdută” îi are în distribuţie pe unii dintre interpreţii de la premiera absolută (Ştefan Popov - Tipătescu, Andrei Lazăr - Caţavencu, Simonida Luţescu - Zoe, Daniel Pop - Brânzovenescu, Liviu Indricău - Cetăţeanul turmentat, Răzvan Georgescu - Agamiţă Dandanache). Iustinian Zetea  va fi Pristanda, Valentin Racoveanu - Trahanache şi Daniel Filipescu - Farfuridi.

Programul stagiunii Operei Naţionale Bucureşti este stabilit până la finalul lunii decembrie, însă numeroase spectacole sunt avute în vedere până la încheierea ei, la 1 iulie. ”Ştim toate premierele până la 1 iulie. Toţi creatorii. Dorinţa mea a fost să reiau titlurile care au fost scoase. Săptămâna viitoare vom relua «Scrisoarea pierdută». După ianuarie, vom relua «Fidelio», «Luengrin», am auzit că a fost o producţie extraordinară. Căutăm decoruri, costume. Pentru luna decembrie, mi-am dorit să aducem «Liliacul», preluată în regia lui Franco Zeffirelli. Decorul a ajuns cuib pentru porumbei. Din păcate acel decor nu mai poate fi nici refăcut”, a declarat Beatrice Rancea, director interimar al ONB, într-o conferinţă de presă.

Premiera ”Bărbierul din Sevilla”, din luna noiembrie, este coordonată de Matteo Mazzoni, care a afirmat că acesta va fi a treia producţie a sa montată în ţara noastră. 

Tot pentru luna decembrie, pentru perioada Sărbătorilor, Beatrice Rancea afirmă că ONB plănuieşte o Gală de Crăciun în Foier, asigurată de Corul de Copii, şi una în Sala Mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.