O expoziţie care prezintă portrete în format mare ale 75 de supravieţuitori ai Holocaustului va fi deschisă oficial, marţi, de cancelarul Germaniei Angela Merkel, în vestul Germaniei, la Essen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numită "Survivors: Faces of Life after the Holocaust" (Supravieţuitori: Feţele Vieţii după Holocaust), expoziţia cuprinde fotografii realizate de renumitul artist Martin Schoeller. Publicul va putea vizita expoziţia începând de miercuri, scrie Dpa. 

Una dintre persoanele fotografiate, Naftali Furst, este aşteptată să participe marţi la deschidere, a spus Kai Diekmann, preşedintele Centrului Mondial de Comemorare a Victimelor Holocaustului "Yad Vashem" din Germania.

Inspiraţia pentru proiect o constituie cea de-a 75-a aniversare de la eliberarea lagărului de concentrare Auschwitz de către soldaţii Armatei Roşii, pe 27 ianuarie 1945. Naziştii şi colaboratorii lor au ucis aproape 6 milioane de evrei în timpul Holocaustului. 

Proiectul, iniţiat de Prietenii Germani ai Yad Vashem, cuprinde expoziţia de fotografie însoţită de un film şi de un album în limba engleză cu cele 75 de portrete. Odată închisă expoziţia de la Essen, ea va fi prezentată şi în alte oraşe, printre acestea Toronto şi Maastricht. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.