Ziarul danez Jyllands-Posten a refuzat marţi să prezinte scuze Chinei după ce a publicat o caricatură a coronavirusului, provocând furie la ambasada Chinei de la Copenhaga, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Caricatura, publicată luni în ziarul scandinav şi semnată Niels Bo Bojesen, reprezintă un drapel chinez unde cele cinci stele galbene în mod normal prezentate sus, în stânga, au fost înlocuite cu desene ale virusului mortal, apărut la sfârşitul lui 2019 în China. 

Ambasada Chinei în Danemarca a reacţionat pe site-ul său, considerând caricatura o insultă la adresa Chinei (...) care "răneşte poporul chinez". 

Potrivit autorităţilor chineze la Copenhaga, prin acest desen s-a depăşit "limita etică a libertăţii de exprimare". Ambasada a solicitat publicaţiei şi ilustratorului "scuze publice poporului chinez". 

"Nu putem să ne cerem scuze pentru ceva ce noi credem că nu este rău. Nu avem intenţia de a umili sau de a râde de cineva, şi nu credem că desenul este aşa", a indicat marţi pe site-ul ziarului Jacob Nybroe, redactor-şef. 

Epidemia de pneumonie virală, apărută în metropola Wuhan (centrul Chinei), a provocat până acum moartea a peste 100 de persoane în China, iar în total sunt contaminate 4.500. 

În 2005, cotidianul Jylland-Posten a declanşat un val de proteste violente în lumea arabă după publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.