O caravană a teatrului românesc dedicată în special copiilor din comunităţile de români va fi organizată de Institutul Cultural Român (ICR) în localităţile Slânotrâm şi Răchitniţa din Bulgaria şi Bor şi Zaicear din Serbia, unde Teatrul ”Colibri“ din Craiova va juca, în perioada 10 – 15 aprilie, spectacolul ”Cântăreţii din Bremen“, după Fraţii Grimm.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Caravana cuprinde o serie de patru reprezentaţii ale spectacolului ”Cântăreţii din Bremen“ de Patrel Berceanu, după Fraţii Grimm, în regia lui Valentin Dobrescu, cu scenografia semnată de Mirela Tofan Dore, informează site-ul ICR.

Cele patru reprezentaţii vor fi susţinute de actorii Teatrului ”Colibri“ din Craiova în şcolile şi căminele culturale din localităţile Slânotrâm şi Răchitniţa (Bulgaria) şi Bor şi Zaicear (Serbia).

Proiectul este unul de tradiţie. Prin joc şi artă teatrală, copiii românilor din statele vecine se vor familiariza cu limba română literară şi vor cunoaşte personajele din poveste.

Caravana va fi organizată de Institutul Cultural Român prin Direcţia Românii din Afara Graniţelor.

Evenimentele sunt organizate în parteneriat cu Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria ”AVE“ şi Asociaţia pentru cultură a românilor/vlahilor din Serbia ”Ariadnae Filum“.

Teatrul ”Colibri“ a fost prezent la festivaluri naţionale şi internaţionale de profil, fiind distins cu premii pentru regie, interpretare şi scenografie. A participat, de asemenea, la turnee în comunităţile de români din ţările vecine, în cadrul unor proiecte derulate de ICR.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.