Oraşul Novi Sad, din Serbia, a fost desemnat, joi, Capitală Europeană a Culturii 2021 şi va împărţi titlul cu Timişoara şi cu un oraş din Grecia, care încă nu a fost ales.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul executiv al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, Simona Neumann, a declarat pentru News.ro că oraşul sârb Novi Sad a fost desemnat, joi seară, Capitală Europeană a Culturii.

"Felicit echipa Novi Sad pentru această victorie. Timişoara şi Novi Sad vor crea un an cultural extraordinar, atât pentru regiune, cât şi pentru întreaga Europă. Colaborăm de mai mulţi ani, avem parteneriate în dosarele de candidatură şi suntem bucuroşi că le putem pune în aplicare", a spus Simona Neumann.

Oraşul Timişoara este înfrăţit cu Novi Sad din anul 2005.

Novi Sad a rămas în competiţia finală pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 alături de oraşul Herzeg Novi din Muntenegru.

Juriul internaţional mai trebuie să aleagă un oraş din Grecia pentru acelaşi titlu. În competiţia finală se află oraşele Eleusis, Kalamata şi Rodos. Desemnarea celui de-al treilea oraş va avea loc în luna noiembrie.

În 16 septembrie, Timişoara a fost desemnată Capitală Culturală Europeană în 2021. În competiţie au mai fost Bucureşti, Baia Mare şi Cluj- Napoca.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.