Dmitri Muratov, redactor-şef al Novaya Gazeta, câştigător al Premiului Nobel pentru Pace în 2021, a decis împreună cu ziarul pe care îl conduce să doneze medalia către Ukrainian Refugee Fund, potrivit mesajului de pe site-ul publicaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Novaya Gazeta şi cu mine am decis să oferim medalia Nobel Fondului ucrainean pentru refugiaţi. Sunt deja peste 10 milioane de refugiaţi. Vă cer să răspundeţi casei de licitaţii care va scoate la vânzare acest premiul faimos mondial”, a scris Dmitri Muratov. 

El a publicat ce se poate face imediat în legătură cu acest conflict: „Să oprim focul, să schimbăm prizonieri, să restituim trupurile celor morţi, să oferim coridoare umanitare şi asistenţă, să ajutăm refugiaţii”. 

„În fiecare zi vă spunem despre ce se întâmplă în Rusia şi în lume. Jurnaliştilor noştri nu le este frică să obţină adevărul să vi-l arate. Într-o ţară în care autorităţile vor constant să interzică ceva, inclusiv a spune adevărul, ar trebui să existe publicaţii care continuă să se angajeze în jurnalism adevărat. Sprijinul dumneavoastră ne va ajuta pe noi, Novaya Gazeta, să continuăm să fim o astfel de publicaţie. Aduceţi-vă contribuţia la independenţa jurnalismului în Rusia chiar acum”, este mesajul complet. 

Dmitri Muratov, în vârstă de 59 de ani, este un jurnalist rus, redactorul-şef al Novaia Gazeta, considerat drept „singurul ziar cu adevărat critic cu o influenţă naţională în Rusia de azi” de către Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.