O carte a unei autoare din Noua Zeelandă a fost retrasă din librării după ce aceasta a criticat tatuajul tradiţional al ministrului Afacerilor Externe, care este reprezentanta populaţiei indigene maori, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Olivia Pierson a scris pe Twitter că tatuajul facial al diplomatuluieste "urât şi necivilizat". 

Nanaia Mahuta este prima femeie ministru din Noua Zeelandă care are un tatuaj maori facial. Ea a fost desemnată ministru după recenta remaniere. 

Mesajul lui Pierson a stârnit furie şi solicitări ca lucrarea ei să fie retrasă. 

Retailerul Mighty Ape a anunţat că a retras cartea de pe rafturi şi că nu va mai fi disponibilă. 

Reprezentanţii populaţiei indigene maori au tatuaje tradiţionale cunoscute sub numele de moko, un semn prin care îşi afirmă identitatea. 

Bărbaţii îşi acoperă întreaga faţă, în timp ce femeile au tatuaje pe bărbie. 

Scriitoarea a publicat luni un mesaj pe Twitter despre ministrul Mahuta. "Pe bune? Aceasta este faţa ministrului de Externe al Noii Zeelande? Tatuajele pe faţă nu sunt o prezentare civilizată pentru un diplomat în secolul 21", a spus ea. 

Ea a adăugat că tatuajele faciale "mai ales la femeile diplomat reprezintă o virtute urâtă, necivilizată". 

Utilzatorii reţelei de socializare au criticat dur comentariile acesteia, considerându-le rasiste. 

În continuare, autoarea şi-a susţinut comentariile făcute, declarând în presa locală că tatuajele faciale sunt "urâte pe oricine alb, creol sau de culoare". 

Premierul Jacinda Ardern a descris noul cabinet - din care face parte un ministru homosexual - drept "incredibil de divers". Reacţiile privind noul cabinet au fost pozitive, mulţi lăudând această schimbare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.