Premierul francez Edouard Philippe a anunţat, miercuri, că va fi organizat un concurs de arhitectură pentru reconstrucţia turlei care s-a prăbuşit în timpul incendiului de la catedrala Notre-Dame de Paris, potrivit BFM TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul de miniştri, care a avut loc miercuri, a fost consacrat în întregime incendiului de la catedrala Notre-Dame, care a afectat grav monumentul. 

Şeful Guvernului a anunţat, în timpul unei declaraţii de presă, că un concurs internaţional de arhitectură va fi organizat având ca obiectiv reconstrucţia turlei, distrusă în totalitate în timpul dezastrului. 

"Concursul va permite să aflăm dacă va fi nevoie să reconstruim o altă turlă identică sau dacă trebuie să dotăm catedrala cu una nouă, adaptată la tehnicile şi problemele epocii noastre", a detaliat Edouard Philippe.

Édouard Philippe a profitat de ocazie pentru a aduce un omagiu salvatorilor-pompieri din Paris, pe care i-a numit "eroi". 

"Ei au luptat, punându-şi viaţa în pericol, cu flăcările, cu sânge-rece, metodic şi cu discernământ. Au salvat Notre-Dame, precum şi comorile ei". 

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat în cadrul unei intervenţii la televizor, că vrea să reconstruiască catedrala în cinci ani. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.