Grădina Sticlarilor va fi deschisă în nocturnă, vineri, de la ora 19.00, de Noaptea Albă a Galeriilor (NAG), la ediţia a zecea, şi îi aşteaptă pe vizitatori cu o expoziţie de sculptură, sunet şi video-mapping - ”Clasic vs. Contemporan”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grădina Sticlarilor, aflată pe strada Vasile Lascăr 36 va prezenta publicului expoziţia “Clasic vs. Contemporan”, care are ca scop transpunerea unor valori consacrate în lumina contemporană, îmbinând sculptura cu sunetul şi video mapping.

Expoziţia este semnată Andrei Bălan, absolvent al Facultăţii de Arhitectură (2006) şi a Secţiei de Sculptură din cadrul UnArte (2009), un descendent al şcolii româneşti de sculptură. Dan Ionescu este autorul secţiunii de video-mapping a expoziţiei. 

“Nu orice piatră cioplită, lemn tăiat sau portret modelat poate să ajungă sculptură. A face artă înseamă a fi apt, prezent de o întâlnire unică, după un îndelung travaliu.Considerăm că publicul actual trebuie să guste exact momentul întâlnirii cu magicul, să înţeleagă compexitatea demersului iar nu un final plat”, spun organizatorii.

Noaptea Albă a Galeriilor este un proiect iniţiat şi organizat de Asociaţia Ephemair, care îşi extinde programul nocturn în galerii de artă, spaţii alternative, huburi creative şi ateliere de artist din Bucureşti şi alte nouă oraşe.

În aceeaşi noapte, începând cu orele 19.00, pe strada Mătăsari, nr. 17, publicul va descoperi conceptul expoziţiei ”Memories from another life” şi va explora universul vizual al Alexandrei Baciu. Ultima intrare va fi la ora 4.30. Accesul va fi liber.

Ediţia a zecea a NAG va cuprinde o hartă a artei contemporane, una dintre expoziţiile principale fiind ”Retrospect: Memory Leaks”, de la Arcub Gabroveni, care va reuni lucrări a 32 de artişti şi care se va deschide pe 29 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.