Un recital-manifest marca Nicu Alifantis şi un eveniment-happening, unic în România - The Tango Orchestra Show (Cári Tibor Project & expoziţia personală Andrei Medinski) vor avea loc miercuri şi vineri, în Sala Mare a Teatrului "Ioan Slavici" de la Arad, în cadrul Festivalului de Teatru Clasic, care se va încheia pe 20 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul Internaţional de Teatru Clasic, ediţia a 22-a, a început. Un festival cu tradiţie care, pe lângă producţii teatrale, şi-a dorit să ofere publicului, cel puţin în ultimii ani, evenimente muzicale deosebite.

Ediţia din acest an beneficiază de prezenţa unor nume sonore din muzica românească, şi ei, la rândul lor, oameni de teatru: Nicu Alifantis şi Cári Tibor.

Miercuri, 16 noiembrie, de la ora 22.00, în Sala Mare a Teatrului Clasic "Ioan Slavici” din Arad, Nicu Alifantis va susţine un recital-manifest, un răspuns la întrebarea retorică a poetului Nichita Stănescu: "De ce te-oi fi iubind, femeie visătoare, care mi te-ncolăceşti ca un fum…”. L-a numit sugestiv "Madame Mon Amour", pentru că este o poveste de dragoste spusă în diferite feluri, ritmuri, graiuri, sonorităţi neaşteptate, aidoma unui mozaic. Un concert dedicat femeii, dragostei şi prieteniei.

Vineri, 18 noiembrie, ora 22.00, în Sala Studio, Asociaţia Tango Timişoara propune publicului din Arad un concept sincretic ce promovează tangoul ca formă de artă complexă, creându-i ramuri în dans, muzică, pictură, film.

The Tango Orchestra Show este un eveniment muzical complet şi complex ce cuprinde tangouri originale compuse de Cári Tibor, interpretate de The Tango Orchestra - Cári Tibor Project şi "ilustrate” cu lucrări semnate de pictorul Andrei Medinski, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi plasticieni din Timişoara.

Lucrările sale au fost expuse de-a-lungul timpului în galerii din întreaga lume, iar creaţii ce îi poartă semnătura fac parte din importante colecţii. Prin lucrările prezentate într-un demers inedit şi original, Andrei Medinski încearcă şi reuşeşte să dea un plus de forţă şi “feeling” întregului concept artistic.

Întreaga compoziţie muzical-vizuală este însoţită inspirat de dans... interpretat de profesionişti ai tangoului din Timişoara şi Arad. Invitaţi speciali ai evenimentului sunt: Csongor Kicsi şi Laísa Souza.

Producţii ale teatrelor Bulandra, Odeon, Metropolis şi Teatrul de Comedie din Bucureşti, ale Tearelor Naţionale din Cluj, Iaşi şi Timişoara, Teatrul ”Regina Maria” din Oradea vor fi prezentate la Arad, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Clasi, care are loc până în 20 noiembrie.

În program vor fi reprezentaţii din opera lui William Shakespeare, comemorat anul acesta la împlinirea a 400 de ani de la moarte. Evenimentul, aflat la cea de-a XXII-a ediţie este organizat în parteneriat cu Consiliul Local al Municipiului Arad. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.