Seria documentară „Construcţii imposibile cu Daniel Ashville” debutează, marţi, la National Geographic şi prezintă poveştile remarcabile ale structurilor care sfidează şansele şi depăşesc limitele a ceea ce poate fi realizat. Construcţiile considerate iniţial imposibil de realizat, au devenit o atracţie pentru iubitorii de arhitectură şi istorie. Palatul Parlamentului din Bucureşti este cunoscut celor mai mulţi pentru arhitectura sa remarcabilă şi istoria sa intrigantă, dar puţini ştiu ca aceasta construcţie românească este în prezent cea mai mare clădire legislativă din lume şi a treia cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Palatul Parlamentului din Bucureşti nu este doar a doua cea mai mare clădire din lume (după Pentagonul de la Washington), este şi numărul 1 în Cartea Recordurilor Guinness cu greutate totală. Dimensiunile sale sunt uimitoare. Acoperind o suprafaţă de aproximativ 365.000 de metri pătraţi, se remarcă printr-o înălţime de 84 de metri şi conţine 1.100 de camere. Dimensiunea clădirii proiectată de arhitecta Anca Petrescu devine şi mai evidentă dacă ne gândim că a fost construită în doar 13 ani, din 1984 până în 1997.

În procesul de construcţie, a fost demolată o porţiune semnificativă din cartierul istoric al Bucureştiului, ceea ce a dus la mutarea miilor de locuitori şi la eliminarea unei părţi din patrimoniul oraşului. Costul monetar al palatului a fost estimat la aproximativ 4 miliarde de euro , ceea ce îl face una dintre cele mai scumpe clădiri administrative construite vreodată.

Construcţia sa, considerată cândva "imposibilă", serveşte drept dovadă a ingeniozităţii şi determinării umane. În timp ce ne minunăm de arhitectura impresionantă şi de scara monumentală a acestui reper românesc, ne amintim de faptele incredibile realizate de arhitecţi şi constructori din întreaga lume.

Construcţii imposibile din SUA si Europa

Fiecare episod din „Construcţii imposibile cu Daniel Ashville” de la National Geographic explorează un alt proiect fascinant din SUA sau Europa. Aceste construcţii demonstrează că lumea construcţiilor şi a proiectării arhitecturale este plină de poveşti care aşteaptă să fie spuse. De la mega-poduri impunătoare care sfidează gravitaţia la cel mai mare dirijabil din lume care sfidează adâncurile oceanului, fiecare episod explorează minţile vizionare şi dedicarea neobosită care fac ca aceste proiecte să devină realitate.
Pregătiţi-vă să fiţi captivaţi de lumea arhitecturii şi a inovaţiei în noul serial „Construcţii imposibile cu Daniel Ashville”, care va fi difuzat începând din 10 octombrie pe National Geographic. 

Pătrundeţi în lumea minunilor inginereşti, unde proiecte aparent imposibile sunt aduse la viaţă prin inovaţie, dedicare şi ingeniozitate umană. Acest serial nu oferă doar divertisment, ci şi cunoştinţe în domeniul arhitecturii şi nu se referă doar la oţel şi beton, ci şi la spiritul uman. Construcţii imposibile cu Daniel Ashville oferă acces în spatele proiectelor pentru a-i cunoaşte pe arhitecţii, inginerii şi constructorii care depăşesc limitele a ceea ce se poate realiza. Veţi fi martori la provocările şi reuşitele lor, precum şi la poveştile remarcabile care se dezvăluie în timp ce se străduiesc să construiască lucruri extraordinare, totul într-o călătorie în jurul lumii. 

Nu rataţi această experienţă captivantă de explorare a minunilor arhitecturale şi de descoperire a poveştilor din spatele creării lor, lăsându-vă inspiraţi de realizările incredibile ale creativităţii şi determinării umane.

Serialul poate fi urmărit în fiecare marţi, începând cu 10 octombrie, ora 21:00, pe National Geographic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.