Mai mulţi muzicieni, printre care Nick Cave şi Tom Waits, au scris o colecţie de poveşti pentru adolescenţi, editată de Waxploitation, iar beneficiile vor merge către asociaţii care militează împotriva analfabetismului copiilor şi pentru accesul la literatură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nick Cave, Kathleen Hanna, Alison Mosshart, Tom Waits, Devendra Banhart, Franck Black şi alţi muzicieni, cântăreţi sau compozitori semnează poveşti ilustrate de  Anthony Lister, Dan Baldwin, Swoon, Will Barras în cartea pentru adolescenţi de 350 de pagini: "Stories for Ways and Means" (Waxploitation), anunţă Livres Hebdo. 

Fondurile strânse în urma vânzării vor merge la asociaţii precum "Room to Read" şi "Pencils of Promise".  

Jeff Antebi, fondator al casei de discuri Waxploitation, a avut ideea de a-i reuni pe muzicieni şi pe ilustratori contemporani în cadrul unui proiect artistic şi caritabil. Colecţia se adresează tinerilor de 17 ani, care apreciază atât poveştile, cât şi desenele, spune reprezentantul casei de discuri. 

Până acum, o sută de exemplare semnate de artişti s-au vândut pentru 470 de euro. Lucrări originale şi câteva reproduceri ale ilustraţiilor în ediţie limitată sunt de asemenea disponibile pe site-ul dedicat proiectului, sfwam.org, la un tarif care variază între 90 şi 188 de euro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.