Costumul purtat de Alec Guinness în "Star Wars" şi o piesă de vestimentaţie haute couture creată de John Galiano pentru Christian Dior se află printre exponatele care vor putea fi văzute din 29 februarie, în prima expoziţie majoră dedicată kimonoului, la Victoria and Albert Museum din Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin creaţii semnate de Yves Saint Laurent şi Rei Kawakubo, costume realizate pentru filmul "Memoirs of a Geisha", precum şi un kimono de Jean Paul Gaultier creat pentru un videoclip al Madonnei inspirat de acest film, curatorul Anna Jackson încearcă "să răstoarne ideea de kimono static, obiect atrofiat şi să-l prezinte drept un simbol dinamic şi care evoluează constant în modă". 

"Kimono: Kyoto to Catwalk", care se va deschide în februarie la Muzeul V&A, îşi propune să conteste tradiţia prin care moda de la Paris la Londra a fost considerată artă şi acceptată global, în timp ce în ţările neoccidentale a fost privită drept o curiozitate exotică. 

Expoziţia va explora renaşterea kimonoului în secolul 21 în rândul tinerilor din Japonia care resping sistemul de tendinţe industrializat al modei occidentale şi revin la un mod atemporal de a se îmbrăca. 

Expoziţia va include o rochie creată de Alexander McQueen pentru Björk, care a apărut pe coperta albumului "Homogenic" din 1997, şi costumul emblematic al lui Jedi din "Star Wars" pe care George Lucas, un admirator al filmelor lui Akira Kurosawa, l-a conceput drept o parte costum de călugăr budist, o parte samurai. 

Colecţia lui Milligan Beaumont, o tânără creatoare a cărei întreagă colecţie "de haine kimono" a fost cumpărată integral şi purtată în turneul artistei Christina Aguilera, va fi de asemenea în expoziţie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.