Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei a anunţat, miercuri, că doreşte să documenteze protestele din ultimele zile din Cluj-Napoca şi să găzduiască o expoziţie cu pancartele folosite de manifestanţi, o altă organizaţie culturală clujeană propunând realizarea Muzeului ”Între Bare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei au anunţat, miercuri, printr-un comunicat, că îi invită pe protestatari să îşi doneze pancartele după încheierea manifestaţiilor.

”Dragi clujeni, suntem cu toţii de acord că zilele acestea în România se scrie istoria. Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei doreşte să documenteze acest eveniment cu materiale reprezentative pentru protestele care au avut loc la Cluj. Aşadar, vă rugăm să nu aruncaţi pancartele cu mesajele voastre şi în momentul în care protestele încetează, să le aduceţi la muzeu (...). Totodată am aprecia şi materiale fotografice pe suport digital, cu copyright fireşte, care au surprins momente cheie ale manifestaţiilor (...). Toate aceste materiale urmează să facă parte din Colecţia de Istorie Contemporană a muzeului, asigurându-ne astfel că acest moment important din istoria recentă a României va fi bine reprezentat în colecţiile muzeului nostru”, se arată în comunicat.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

De asemenea, reprezentaţii Z Angles Gallery, propun înfiinţarea Muzeului ”Între Bare”, care să găzduiască de asemenea pancarte folosite de protestatari.

”Aveţi pancarte? Costume, obiecte şi alte «accesorii» faine de la demonstraţii? Imagini despre realizarea lor? Imagini sau înregistrări de la evenimente care surprind creativitatea maselor? Vă rugăm să împărţiţi cu noi în format digital (direct în evenimentul fb sau pe instagram #proiectulintrebare) sau donaţi-ni-le în orice format. În prima fază o să realizăm o arhivă-colecţie cu aceste materiale. (...). Demonstraţiile nu s-au încheiat încă, deci dacă folosiţi încă pancartele… folosiţi-le şi daţi-ni-le la sfârşit. Nu ştim încă cum se vor încheia protestele, şi ca atare nici ce direcţie o să ia acest proiect (publicaţie? expoziţie? instalaţie multimedia?), dar ne gândim că e bine să «imortalizăm» creativitatea individuală, colectivă şi adesea anonimă, adusă la suprafaţă de cele mai mari mişcări stradale din România în ultimele decenii”, spune într-o postare pe Facebook reprezentantul galeriei de artă, curatorul Sebestyén György Székely.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.