Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti organizează un târg de Florii, în perioada 7 - 9 aprilie, cu ”flori de mină” - colecţii de minerale, bijuterii, pietre preţioase şi semipreţioase şi obiecte de decor realizate din cristale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La târg vor participa 30 de expozanţi, iar punctul de atracţie îl vor constitui geodele de ametist şi citrin, aduse din diferite părţi ale lumii, care vor putea fi văzute şi în expoziţiile permanente, informează Muzeul Naţional de Geologie.

Ametistul, considerat de micenieni piatră a spiritualităţii şi protecţiei, este varietatea violet a cuarţului, iar citrinul, atribuit de egipteni zeului Soarelui, Ra, este varietatea galben-aurie a aceluiaşi mineral.

Alte eşantioane din diferite zone ale ţării, cu valoare estetică sau ştiinţifică, vor fi prezentate vizitatorilor de specialişti ai Institutului Geologic al României.

Intervalul orar de vizitare este 10.00 - 18.30, iar accesul se va face până la ora 17.30. 

Preţul întreg al unui bilet de intrare este de 8 lei, iar cel redus este de 4 lei, şi include accesul în sala ”Tezaurul Mineralogic al României”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.