Muzeul Municipiului Bucureşti anunţă că se solidarizează cu revendicările legitime ale sectorului muzeal cu privire la creşterea salariilor angajaţilor din domeniu şi nu va participa la Noaptea Muzeelor, ediţia din acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Intenţia iniţială a MMB era aceea de a participa, aşa cum s-a întâmplat în fiecare an prin mobilizarea tuturor resurselor interne şi externe, iar muzeele din structura MMB chiar au fost înscrise la Noaptea Muzeelor. Însă este nevoie ca sectorul muzeal să îşi recapete demnitatea pe măsura valorii sale şi a contribuţiei la creşterea calităţii vieţii tuturor românilor. O decizie în această privinţă vedem că întârzie", se arată într-un mesaj publicat pe Facebook-ul instituţiei.

Acesta continuă: "Ştim că în acest moment se fac eforturi mari pentru rezolvarea acestei revendicări din partea tuturor actorilor implicaţi - sindicate, organizaţii profesionale, instituţii ale statului şi sperăm cu toţii la adoptarea rapidă a unor măsuri menite să respecte drepturile salariale şi condiţii de muncă corecte şi decente pentru toţi angajaţii din domeniul muzeal".

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

Solidari cu revendicărilor celor din sectorul muzeal sunt şi angajaţii de la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa", Muzeul Naţional de Artă al României. Muzeul Naţional de Istorie a României a anunţat că "din motive obiective" nu va organiza Noaptea Muzeelor.  

"Ediţia din acest an a Nopţii Muzeelor va fi una aparte şi asta nu pentru că marcăm 20 de ani de existenţă, motiv de sărbătoare în condiţii normale, ci pentru că va aduce cu sine probabil cel mai mare protest al muzeelor din '89 încoace.
Din acest motiv veţi observa că multe muzee din ţară nu apar pe programul Nopţii Muzeelor 2024, reprezentanţii acestora putând fi găsiţi şi susţinuţi în Piaţa Victoriei", a scris pe Facebook Dragoş Neamu, manager al evenimentului.

Angajaţii din muzee cer creşterea cu 20% a salariilor din sectorul muzeal pentru orice poziţie profesională, echilibrarea marilor inechităţi şi discriminări care există în interiorul sectorului cultural. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.