Muzeul Bucovina poartă, începând de marţi, numele Muzeul Naţional al Bucovinei, după ce Guvernul a aprobat în şedinţă o hotărâre de schimbare a denumirii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Demersul iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava şi susţinut de Ministerul Culturii reprezintă un pas de reconfirmare a titulaturii de muzeu de importanţă naţională, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Titulatura îi fusese acordată prin Hotărârea de Guvern 611 din 21 august 2019.

„Eforturile Muzeului Naţional al Bucovinei reprezintă de 120 de ani un model de bune practici şi un simbol în ceea ce priveşte contribuţia avută la cercetarea, conservarea, restaurarea şi valorificarea patrimoniului cultural naţional”, a transmis ministrul Bogdan Gheorghiu, ales deputat de Suceava în 2016, care a spus că „garantează” că va susţine permanent instituţia. 

Muzeul Naţional al Bucovinei cuprinde 13 muzee şi case memoriale din Suceava - Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Ştiinţele Naturii, Hanul Domnesc, Muzeul memorial „Ciprian Porumbescu”, Muzeul de Istorie Siret, Casa memorială „Simion Florea Marian”, Casa memorială „Ciprian Porumbescu”, Casa memorială „Nicolae Labiş”, Casa memorială „Eusebiu Camilar”, Casa muzeu Solca şi Casa muzeu Bilca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.