Structura metalică apărută la sfârşitul lui noiembrie la Bâtca Doamnei-Piatra-Neamţ, în apropiere de cetatea dacică Petrodava, a dispărut la fel ca cea apărută în mod misterios în deşertul Utah din SUA, scrie presa locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 18 noiembrie, într-un deşert din Utah a apărut un misterios monolit din metal. La 27 noiembrie, o altă structură asemănătoare a fost fotografiată în Neamţ. Daily Mail a scris "Acum un misterios monolit în stilul Arthur C Clarke a apărut în România după ce o inexplicabilă structură din metal a dispărut din Utah - deci, cine (sau ce) a pus-o acolo?".

Ambele construcţii au fost amplasate fără autorizaţie în zone protejate. Nu se ştie de unde provin şi cine le-a amplasat acolo. 

Publicaţia britanică a scris despre un stâlp triunghiular cu înălţime de aproximativ 4 metri apărut, fără explicaţie, joia trecută pe dealul Bâtca Doamnei de lângă Piatra Neamţ. 

Autorităţile americane au transmis că monolitul din deşertul Utah a dispărut pe 27 noiembrie, conform CNN.

Foto: Ziar Piatra Neamţ
Foto: Ziar Piatra Neamţ

De Ziua Naţională a României, monolitul metalic de pe Bâtca Doamnei - Piatra-Neamţ nu se mai afla în locul în care a fost descoperit, a consemnat Ziar Piatra Neamţ.  

Rocsana Josanu, de la Direcţia judeţeană de Cultură Neamţ, a declarat că a fost începută o anchetă privind apariţia acesteia. „Se află pe o proprietate privată, dar încă nu ştim cui îi aparţine monolitul. Este într-o zonă protejată a unui sit arheologic. Înainte ca ceva să fie instalat acolo, este necesară permisiunea instituţiei noastre, care trebuie să fie aprobată de Ministerul Culturii”, a spus ea.

Sky News a preluat informaţia despre monolitul din apropiere de situl arheologic al cetăţii dacice Petrodava, la fel şi TMZ, The Sun, Mirror şi The Telegraph.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.