Mircea Cărtărescu va lansa "Nu striga niciodată ajutor", primul volum de poeme după 30 de ani, la editura Humanitas. Cartea este disponibilă la precomandă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Primele mele poeme după o mică pauză de 30 de ani. Ce-am făcut în toată vremea asta? Am tânjit după poezie", a scris Cărtărescu pe Facebook.

"Nu striga niciodată ajutor" este al optulea volum de versuri al lui Mircea Cărtărescu şi se poate spune că e diferit de toată poezia lui precedentă", anunţă editura Humanitas. 

Volumul este scris la 30 de ani după penultimul, timp în care autorul n-a mai scris niciun vers. "Reprezintă o întoarcere la simplitatea şi generalitatea poeziei genuine, imediate şi emoţionale, dezbrăcate de sofisticarea intelectuală şi culturală din vechea sa poezie, precizează editorul. Cititorul care va parcurge cele o sută de poeme scurte, uneori de doar câteva rânduri, va recunoaşte în ele propriile sale trăiri, răul şi durerea, depresia şi melancolia, sâmburele amar al condiţiei omeneşti. Aşa încât „Nu striga niciodată ajutor“ e una dintre rarele cărţi care pot fi înţelese deopotrivă de cititorul avizat şi de cel mai puţin deprins cu poezia", scrie Humanitas.

Marea temă a cărţii este singurătatea esenţială, ireductibilă, a fiecărui om, oricât de mult îi despart distanţele în timp şi spaţiu, ca şi diferenţele culturale.

Primele exemplare din „Nu striga niciodată ajutor“ sunt disponibile la precomandă cu autograful autorului pe site-ul Lib Humanitas.ro, cu livrare din 15 septembrie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.