Ministerul Culturii iniţiază o consultare publică şi invită părţile interesate să transmită observaţii şi propuneri până la data de 30 iunie referitoare la actualizarea normelor UE în domeniul audiovizualului privind platformele online, comerţul electronic, protecţia consumatorilor şi a conţinutului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În contextul Strategiilor europene privind piaţa unică digitală şi piaţa unică, Comisia Europeană a prezentat un plan alcătuit din trei piloni, având drept obiectiv stimularea comerţului electronic prin abordarea problemei geoblocării, prin asigurarea unei livrări transfrontaliere de colete mai accesibile şi mai eficiente, precum şi prin promovarea încrederii consumatorilor ca urmare a îmbunătăţirii protecţiei şi a aplicării legii. 

Comisia Europeană a lansat, în 25 mai, Pachetul privind comerţul electronic, platformele online, protecţia consumatorilor şi a conţinutului.  

Pachetul conţine următoarele componente care au implicaţii şi la nivelul sectorului cultural: Propunerea de revizuire a Directivei Serviciilor Mass-Media Audiovizuale; Comunicare privind platformele online şi piaţa unică digitală - oportunităţi şi provocări pentru Europa; Propunerea de Regulament privind abordarea geoblocării nejustificate şi a altor forme de discriminare pe motive de reşedinţă, de stabilire sau de naţionalitate în cadrul pieţei unice; Comunicarea intitulată ”O abordare cuprinzătoare în ceea ce priveşte stimularea comerţul electronic transfrontalier pentru cetăţenii şi întreprinderile europene”. 

În vederea elaborării poziţiei naţionale privind acest pachet de iniţiative şi a susţinerii acesteia în negocierile la nivel european, Ministerul Culturii invită toate părţile interesate să transmită observaţii şi propuneri până la data de 30 iunie, la adresa de e-mail: miruna.dicu@cultura.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.