Ministerul Culturii anunţă că au fost depuse 187 de cereri de finanţare pentru proiecte de digitalizare a producţiei şi distribuţiei de filme, prin intermediul platformei electronice proiecte.pnrr.gov.ro dezvoltate de Ministerul Proiectelor şi Investiţiilor Europene (MIPE). Bugetul total aferent apelului este de 5 milioane euro, suma maximă alocată unui proiect fiind de 100.000 euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apelul de proiecte Sprijinirea iniţiativelor culturale de accelerare a digitalizării producţiei şi distribuţiei de filme este finanţat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 11 - Turism şi cultură, Investiţia 7. Accelerarea digitalizării producţiei şi distribuţiei de filme. 

Apelul de proiecte urmăreşte să sprijine accelerarea tranziţiei digitale a producătorilor şi distribuitorilor de filme din România prin creşterea capacităţilor de producţie digitală, distribuţie, marketing şi promovare, inclusiv tehnologii de arhivare digitală.

În perioada următoare Ministerul Culturii (MC), prin Unitatea de Management a Proiectului (UMP), în calitate de coordonator de reforme şi investiţii (CRI), continuă procesul de evaluare a proiectelor, până la epuizarea bugetului alocat apelului Sprijinirea iniţiativelor culturale de accelerare a digitalizării producţiei şi distribuţiei de filme.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă din România urmăreşte obiectivele generale ale Mecanismului de Redresare si Rezilienţă (MRR), mecanism creat la nivelul Uniunii Europene (UE) ca instrument financiar temporar pentru a sprijini redresarea în urma crizei provocate de pandemia de COVID-19. Regulile şi principiile pe care se fundamentează implementarea PNRR sunt stabilite în Regulamentul (UE) 2021/241 al Parlamentului European şi al Consiliului din 12 februarie 2021 de instituire a Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă 2021-2027, precum şi în Decizia de punere în aplicare a Consiliului din 3 noiembrie 2021 de aprobare a evaluării Planului de Redresare şi Rezilienţă. PNRR din România cuprinde un pachet de reforme şi investiţii publice care trebuie implementate până în anul 2026. Alocarea financiară totală pentru România este de 29,2 mld euro, din care 14,24 mld euro sub formă de granturi şi 14.94 mld euro sub formă de împrumuturi. Mai multe informaţii privind implementarea PNRR în România sunt disponibile pe: https://mfe.gov.ro/pnrr/ şi www.facebook.com/PNRROficial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.