Noul roman al lui Igor Bergler, „Minciuna lui Michelangelo”, editat de Litera, a fost precomandat în librăriile online în peste 16.500 de exemplare, record pe piaţa românească de carte. Precedentul record a fost stabilit de „Testamentul lui Abraham” al aceluiaşi autor, în 2017, cu 13.000 de exemplare precomandate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cartea va intra în toate librăriile din România din 21 septembrie. 

Al treilea roman din seria „Charles Baker” vorbeşte despre asasinarea mai multor cardinali la Roma care stârneşte panică în Cetatea Eternă. Vaticanul e deja ros de scandaluri nesfârşite de corupţie şi pedofilie, iar creştinismul pierde adepţi într-un ritm îngrijorător. În spatele acestor execuţii ritualice, complicate de uciderea altor cardinali în Mexic, se află o conspiraţie terifiantă şi un secret devastator pentru Biserică, ascuns într-un document descoperit de Michelangelo Buonarroti, cu cinci sute de ani în urmă. Contracronometru, cu o presiune uriaşă asupra lor, serviciile secrete italiene sunt puse în faţa unui puzzle de informaţii care trimit la profesorul Charles Baker, aflat în vizită la Palmanova, la rudele sale recent descoperite din familia nobiliară Visconti. Profesorul american şi Columbus Clay - detectivul care nu uită niciodată nimic - sunt prinşi în mrejele celei mai mari conspiraţii din istorie, ţesută de-a lungul a două milenii de Biserică. Secretul lui Michelangelo are un potenţial atât de exploziv, încât simpla lui dezvăluire ar putea transforma întreaga creştinătate în scrum.

„Miza acestui nou roman al celui mai de succes autor român din ultimii 30 de ani, în ţară şi străinătate, depăşeşte cu mult pariurile cărţilor sale anterioare. E o lectură hipnotică, incredibilă! Iar istoria povestită aici e pe atât de uimitoare, pe cât e de reală! Munca de documentare a autorului e, aşa cum ne-a obişnuit, impresionantă. Nu cred că poate exista cineva care ar putea rămâne indiferent nici la adevărurile spuse în acest roman, nici la felul spectaculos în care sunt narate! E singurul autor pe care îl cunosc care îşi depăşeşte cu fiecare nouă carte propria performanţă”, scria Simona Epuran de la Cleveland State University. 

„Legaţi-vă centurile de siguranţă! Fie că sunteţi obişnuiţi cu cărţile acestui fenomen literar unic care este Igor Bergler, fie că îl întâlniţi pentru prima dată! Pentru că Minciuna lui Michelangelo vă va face să vă reevaluaţi toate cunoştinţele, vă va face să vă întrebaţi ce ştiţi, de fapt, despre lucruri pe care toţi credem că le cunoaştem, vă va zgudui certitudinile. Cartea aceasta vă va ţine în suspans, vă va emoţiona, vă va face să râdeţi, să plângeţi, să vă temeţi, să vă reevaluaţi valorile“, este de părere Jean Harris. 

Igor Bergler, regizor, scenarist şi critic de film, doctor în management şi profesor de naratologie, este cel mai bine vândut autor român din ultimii 30 de ani şi singurul ale cărui cărţi au fost publicate în peste 30 de ţări, de unele dintre cele mai mari grupuri editoriale precum Penguin Random House şi Grupo Planeta.

Primul său roman, „Biblia pierdută”, apărut în 2015, a stabilit un record de 250.000 de exemplare vândute. A fost depăşit de „Testamentul lui Abraham”, publicat în 2017. Acestuia din urmă i-au trebuit mai puţin de nouă luni pentru a atinge numărul de 100.000 de exemplare vândute şi deţine în acest moment recordul în preferinţele cititorilor, cu peste 300.000 de exemplare vândute numai pe piaţa românească. Ambele romane au primit votul publicului pentru „Cea mai râvnită carte“ la Târgul Internaţional Gaudeamus, în anii 2015 şi 2017. Acelaşi premiu, care îl plasează pe primul loc în preferinţele publicului, l-a primit în 2018 şi volumul de povestiri „6 poveşti cu draci”.
Igor Bergler este din anul 2021 autor exclusiv al Editurii Litera.

„Minciuna lui Michelangelo - Catedrala în flăcări” este al treilea roman din seria „Charles Baker” şi va fi urmat în 2022 de „Minciuna lui Michelangelo - Profeţi şi sibile”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.