Volumul "Miunciuna lui Michelangelo", de Igor Bergler, a depăşit recordul anterior de vânzări, stabilit de acelaşi autor cu "Testamentul lui Abraham" (95.000 de exemplare în şase luni) şi a ajuns la peste 150.000 de exemplare vândute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cărţile lui Igor Bergler au apărut în 30 de ţări la cele mai importante grupuri editoriale din lume, printre care Penguin Random House sau Planeta. 

Noul thriller al autorului român îl are din nou în centrul atenţiei pe strălucitul profesor Charles Baker, care trebuie să dezlege o nouă conspiraţie mondială. De această dată şi mai complexă decât cele din cărţile precedente: cea mai mare conspiraţie din istorie - inventarea şi impunerea creştinismului.

Cartea împleteşte istoria reală cu elemente ficţionale, încât este aproape imposibil să distingi cât adevăr este şi cât intervenţia autorului. Cititorul va afla lucruri interesante despre istoria creştinismului, despre Renaştere şi ce a descoperit cel mai mare artist din istorie Michelangelo şi de ce secretul său a fost atât de bine ascuns timp de 500 de ani.

Asasinarea mai multor cardinali la Roma stârneşte panică în Cetatea Eternă. Vaticanul e deja ros de scandaluri nesfârşite de corupţie şi pedofilie, iar creştinismul pierde adepţi într-un ritm îngrijorător. În spatele acestor execuţii ritualice, complicate de uciderea altor cardinali în Mexic, se află o conspiraţie terifiantă şi un secret devastator pentru Biserică, ascuns într-un document descoperit de Michelangelo Buonarroti, cu cinci sute de ani în urmă. Contracronometru, cu o presiune uriaşă asupra lor, serviciile secrete italiene sunt puse în faţa unui puzzle de informaţii care trimit la profesorul Charles Baker, aflat în vizită la Palmanova, la rudele sale recent descoperite din familia nobiliară Visconti. Profesorul american şi Columbus Clay - detectivul care nu uită niciodată nimic - sunt prinşi în mrejele celei mai mari conspiraţii din istorie, ţesută de-a lungul a două milenii de Biserică. Secretul lui Michelangelo are un potenţial atât de exploziv, încât simpla lui dezvăluire ar putea transforma întreaga creştinătate în scrum.

„Legaţi-vă centurile de siguranţă! Fie că sunteţi obişnuiţi cu cărţile acestui fenomen literar unic care este Igor Bergler, fie că îl întâlniţi pentru prima dată! Pentru că «Minciuna lui Michelangelo» vă va face să vă reevaluaţi toate cunoştinţele, vă va face să vă întrebaţi ce ştiţi, de fapt, despre lucruri pe care toţi credem că le cunoaştem, vă va zgudui certitudinile. Cartea aceasta vă va ţine în suspans, vă va emoţiona, vă va face să râdeţi, să plângeţi, să vă temeţi, să vă reevaluaţi valorile. Cum se zice la noi, e «mind-blowing». Pentru că dacă n-aţi citit Minciuna lui Michelangelo înseamnă că n-aţi citit nimic!”, spune Jean Harris, traducatoarea în engleză a cărţilor lui Igor Bergler.

„Miza acestui nou roman al celui mai de succes autor român din ultimii 30 de ani, în ţară şi străinătate, depăşeşte cu mult pariurile cărţilor sale anterioare. E o lectură hipnotică, incredibilă! Iar istoria povestită aici e pe atât de uimitoare, pe cât e de reală! Munca de documentare a autorului e, aşa cum ne-a obişnuit, impresionantă. Nu cred că poate exista cineva care ar putea rămâne indiferent nici la adevărurile spuse în acest roman, nici la felul spectaculos în care sunt narate! E singurul autor pe care îl cunosc care îşi depăşeşte cu fiecare nouă carte propria performanţă”, comentează Simona Epuran - Cleveland State University. 

Igor Bergler este regizor, scenarist şi critic de film, doctor în management şi profesor de naratologie. Primul său roman, "Biblia pierdută", apărut în 2015, a stabilit un record de 250.000 de exemplare vândute. A fost depăşit de "Testamentul lui Abraham", publicat în 2017. Acesta din urmă deţine în acest moment recordul în preferinţele cititorilor, cu peste 300.000 de exemplare vândute numai pe piaţa românească. Ambele romane au primit votul publicului pentru „Cea mai râvnită carte“ la Târgul Internaţional Gaudeamus în anii 2015 şi 2017. Acelaşi premiu, care îl plasează pe primul loc în preferinţele publicului, l-a primit în 2018 şi volumul de povestiri "6 poveşti cu draci". "Minciuna lui Michelangelo - Catedrala în flăcări" este al treilea roman din seria "Charles Baker" şi va fi urmat în 2022 de "Minciuna lui Michelangelo - Profeţi şi sibile".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.