Dorina Rusu, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) s-a sesizat în legătură cu afirmaţiile "grave" făcute luni de invitaţii emisiunii "Ediţie specială" de la Antena 3, în care, "vorbind despre violenţele din timpul protestului de pe 10 august, moderatoarea Alessandra Stoicescu şi invitaţii săi au făcut afirmaţii care încalcă legislaţia audiovizualului si care aduc aminte de manipulările specifice anilor 90".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Afirmaţiile din emisiunea de la Antena 3 sunt foarte asemănătoare cu acelea pe care presa aservită puterii le făcea, după mineriada din iunie 90, pentru a încerca să justifice violenţa şi abuzurile împotriva manifestanţilor", spuen Dorina Rusu.

Ea continuă: "Atunci, manifestanţii erau acuzaţi că sunt golani, drogaţi, plătiţi cu bani străini. Luni, în emisiunea de la Antena 3, moderatoarea si invitatii săi s-a încercat areditarea ideii că violenţele din Piaţa Victoriei nu au fost provocate de jandarmii şi de provocatorii pe care i-am văzut cu toţii, ci de oameni antrenaţi, cu pregătire paramiltară, anarhişti din gruparea Antifa, plătiţi de miliardarul George Soros. "Ăştia trebuie plătiţi şi hrăniţi bine, pentru că pregătirea asta cere multe calorii”, a declarat unul dintre invitati. Un alt invitat a afirmat că jurnaliştii care au fost bătuţi de jandarmi o meritau, fără ca din partea moderatoarei să existe vreo reacţie. În aceeaşi emisiune s-a afirmat că în zilele dinaintea protestului de pe 10 august, în România au intrat, pe la graniţa cu Republica Moldova, mercenari special veniţi pentru proteste. Niciuna dintre numeroasele acuzaţii nu a fost dovedită".

De asemenea, Dorina Rusu precizează că s-a sesizat încă de săptămâna trecută "în legătură cu emisiunile de la Antena 3 în care un un personaj care incita la violenţă, Ovidiu Grosul, era prezentat drept organizator al protestelor. Am considerat atunci că intenţia postului era aceea de a acredita ideea ca protestul de pe 10 august este organizat de nebuni care vor razboi civil. Consider că este foarte posibil ca, prin felul în care a realizat aceste emisiuni înainte de protest, Antena 3 să-şi fi adus o contribuţie la violenţele de vineri seara".

Dorina Rusu s-a mai sesizat şi în legătură cu afirmaţiile "mincinoase" şi ameninţările aduse de Liviu Dragnea procurorilor şi preşedintelui României, în emisiunea de la Antena 3, "Sinteza zilei", difuzată pe 10 iunie. Rusu s-a sesizat şi în legătură cu declaraţiile ministrului Agriculturii făcute în emisiunea din 25 iulie, "Punctul de întâlnire", de la Antena 3, moderată de Radu Tudor. 

Din motive de cvorum, sedinţa CNA de marţi nu are loc. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.