Textul ”Masa puterilor noastre”, scris de jurnalistul şi scriitorul Petre Barbu, a fost desemnat câştigătorul concursului de dramaturgie ”Cea mai bună piesă românească a anului 2016″, a anunţat, miercuri, Uniunea Teatrală din România (UNITER).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiul va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER pe scena Teatrului ”Mihai Eminescu” din Timişoara, pe 8 mai 2017. editura Unitext a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

Juriul concursului de dramaturgie ”Cea mai bună piesă românească a anului 2016” a fost alcătuit din criticii Marina Constantinescu, Dan C. Mihăilescu şi Marian Popescu.

Au mai fost nonimalizate în selecţia finală piesele: ”Ultima dorinţă”, de Cristina Cozma, ”Legea locatarului universal”, de Denis Dinulescu, ”Ziua în care m-am hotărât”, de Paul Popescu, şi ”Eu nu sunt Hamlet”, de Andrei Vornicu. 

O altă piesă semnată de Petre Barbu, ”Tatăl nostru care eşti în supermarket”, a fost desemnată cea mai bună piesă a anului de către juriul UNITER în anul 2003.

Programul Piesa Anului al Uniunii Teatrale din România - UNITER se desfăşoară sub egida Casei Regale a României.

Născut pe 20 iulie 1962 în Galaţi, Petre Barbu a absolvit Facultatea de Mecanică din oraşul natal. În perioada 1992 - 2007 a fost redactor la revista Capital. Ulterior, până în 2009, a lucrat ca senior editor la ziarul Adevărul, iar din 2009 este senior editor la revista Forbes România.

A publicat volume precum: ”Ultima tresărire a submarinului legionar” (editura Nemira, 1998), ”Blazare”, (editura Polirom, 2005), ”Până la capătul liniei” (editura Cartea Românească, 2012), ”Primul an de publicitate'' (editura Tandem Media, 2013), ”Marea petrecere” (editura Cartea Românească, 2014), ”Dumnezeu binecuvântează America” (editura Tandem Media, ediţia a doua, 2016) şi ”Căţărarea în cer” (editura Cartea Românească, 2017).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.