Scriitoarea canadiană Margaret Atwood a declarat marţi că "speră şi îşi doreşte" ca noul său roman "The Testaments", împreună cu "The Handmaid's Tale" (1985), "să fie o distopie", aşa cum a fost mereu descris, şi niciodată o realitate, potrivit EFE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atwood (născută la Ottawa în 1939) a prezentat "The Testaments", una dintre noutăţile editoriale mult aşteptate, la Biblioteca Britanică din Londra, în aceeaşi zi în care volumul a fost lansat în engleză şi înainte de apariţia sa în spaniolă, joi. 

Continuarea romanului "The Handmaid's Tale", care a devenit un fenomen mondial graţie adaptării într-un serial de televiziune, urmăreşte "începutul sfârşitului" din Gilead, regiunea imaginată în prima poveste din Statele Unite, unde sunt subjugate femeile, a spus scriitoarea. 

În cadrul primei prezentări publice, autoarea a explicat că s-a hotărât să scrie "The Testaments" la mai mult de trei decenii de la prima carte, pentru că şi-a dat seama că, în loc să se îndepărteze de universul din Gilead, lumea "se îndrepta acolo". 

În plus, nu dorea ca această intrigă să fie "o repetiţie" a ceea ce  a povestit deja, nici o romanţare a seriei de succes, cu care însă împărtăşeşte o anumită caracteristică, după cum a admis. 

Diferenţa faţă de "The Handmaid´s Tale", povestită de protagonista Offred, este faptul că "The Testaments" este povestită de trei naratoare, cruda mătuşă Lydia din prima carte, de fiica unei familii din clasa conducătoare şi de o tânără din ţara vecină, Canada, care o analizează din afară. 

Pe coperta cărţii "The Testaments" apare o femeie îmbrăcată într-o ţinută verde, faţă de roşul purtat de Offred în condiţia ei de sclavă sexuală, ceea ce indică "apariţia unor noi personaje". 

"The Testaments" este unul dintre cele mai aşteptate titluri ale anului şi apare după 34 de ani de la romanul original al lui Atwood. Volumul a fost inclus acum pe lista scurtă pentru Booker Prize. Volumul a fost expediat clienţilor Amazon din greşeală mai devreme cu o săptămână decât era prevăzut. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.