Filmul de promovare a Concursului Enescu 2016, eveniment care va debuta pe 3 septembrie, la Ateneul Român, readuce la viaţă un mesaj al compozitorului român, născut în urmă cu 135 de ani, prin vocea actorului Marcel Iureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt”, sunt cuvintele lui George Enescu, readuse la viaţă de cunoscutul actor Marcel Iureş în spotul Concursului Internaţional George Enescu 2016, care se va desfăşura în perioada 3 - 25 septembrie, în Bucureşti. 

Vocea cunoscutului actor Marcel Iureş dă viaţă vorbelor lui George Enescu şi îndeamnă publicul să vină la Ateneul Român să îi susţină pe cei 174 de concurenţi în visul lor de a deveni mari muzicieni ai lumii. 

În ziua în care se împlinesc 135 de ani de la naşterea compozitorului român George Enescu, 19 august, clipul oficial de promovare a Concursului Internaţional George Enescu 2016 adresează o provocare tinerilor artişti şi publicului, pornind de la valorile în care credea Enescu însuşi: “Trăieşte-ţi visul!”.

George Enescu şi-a dorit să fie compozitor, în primul rând, şi nu şi-a abandonat nicio clipă visul de o viaţă. De asemenea, el a visat să-i ajute pe tinerii artişti să se afirme şi le-a făcut pe amândouă.

“Ca om care se bucură de muzică, aş spune că participarea unui tânăr artist la Concursul Enescu este o încercare pentru care chiar merită să trăieşti. George Enescu este unul dintre compozitiorii care au făcut cultura muzicală europeană mai bogată, nu mai vorbesc de cultura românească. Enescu are o valoare de unicat. Aşa că să îţi încerci forţele sub o asemenea icoană reprezintă ceva în viaţă“, a declarat actorul Marcel Iureş.

Ediţia 2016 a Concursului Internaţional ”George Enescu” se va desfăşura în perioada 3 - 25 septembrie, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi la Ateneul Român din Bucureşti, şi va găzdui peste 19 recitaluri extraordinare şi concerte cu orchestră, iar 174 de artişti din ţară şi străinătate vor concura în secţiunile competiţiei.

Bilete pentru Concursul ”George Enescu” 2016 sunt puse în vânzare prin reţeaua Eventim, precum şi la Librăria Humanitas Cişmigiu şi la Librăriei Humanitas din Sibiu. Preţurile biletelor şi abonamentelor pentru variază între 20 de lei şi 400 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.