Mai multe persoane au întrerupt duminică seară proiecţia filmului "120 BPM/bătăi pe minut", considerând că tema legată de homosexuali nu este potrivită cu cinematograful MŢR, văzut ca un spaţiu "sacru". Ei au cântat imnuri bisericeşti şi au afişat icoane, steaguri şi un banner cu inscripţia "Soros, leave them kids alone". Filmul, regizat de Robin Campillo, a fost recompensat cu marele premiu al juriului la Cannes 2017 şi a fost propus de Franţa pentru o nominalizare la premiile Oscar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"120 BPM" porneşte de la fapte reale - acţiunile organizaţiei civice ACT UP din Franţa anilor 90, pentru a vorbi în final despre o temă cât se poate de actuală: trezirea din letargie a acelei pături din societate indiferentă la marile probleme sociale care o înconjoară. Mişcarea ACT UP este considerată a fi precursoarea mişcărilor civice de după anii 2000 care au condus în final la obţinerea unor drepturi fundamentale pentru diferite grupuri de minorităţi - de la cele sexuale la cele civice.

„Ruşine, Ruşine să vă fie!”, au strigat cei prezenţi în sala de cinema şi au continuat să cânte cântece religioase. „România nu e Sodoma şi Gomora” a fost un alt mesaj pe care l-au arătat protestatarii. 

Acest film va distruge vieţile tinerilor din România şi dacă nu ar fi existat banii lui Soros, acest film nu ar fi fost proiectat în cinematograf, este explicaţia protestatarilor pentru că au dat buzna în cinematograf. 

Oamenii, care nu reprezintă nicio asociaţie, afirmă că un film cu un asemenea subiect este inadmisibil să fie proiectat "într-un centru al spiritualităţii româneşti” cum este MŢR. 

FOTO -Tudor Giurgiu
FOTO -Tudor Giurgiu

Spectatorii, extrem de supăraţi, le-au cerut celor care au întrerupt proiecţia, să le plătească biletele.

Persoanele care au dat buzna în cinematograf au cântat şi Imnul Naţional şi acuză MŢR că face propagandă mişcării LGBT.

"Am venit să văd un film artistic, o poveste”, le-a spus o spectatoare.

„Hei, Soros, leave them kids alone” a fost un banner afişat pe scenă de protestatari.

“Nu credeam să mi se întâmple aşa ceva. O gaşcă de creştini-extremişti a întrerupt proiecţia filmului 120 BPM la cinematograful din Muzeul Ţăranului. Marele Premiu de la Cannes 2017 e sabotat cu un happening/ circ ieftin, cu doamne cu icoane, cu tineri cu privirea sticloasă. Am ascultat cântece bisericeşti şi în continuare mi se pare ireal că aşa ceva se poate întâmpla azi, în România. Recomand bandei de agitatori să continue periplul la “Soldaţii” şi “O femeie fantastică”, a scris pe Facebook regizorul Tudor Giurgiu, prezent la proiecţie.

Voodoo films, distribuitorul filmului, anunţă că proiecţia va fi reluată, în linişte, pentru toţi cei care au plătit biletul pentru spectacolul de astăzi, care a fost întrerupt. Spectatorii sunt rugaţi să păstreze biletele, distribuitorul precizând că va anunţa pe pagina de Facebook data la care va fi reprogramat filmul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.