Cântăreaţa americană Madonna, care a dezvăluit în urmă cu două luni că a fost la începutul primăverii infectată cu noul coronavirus, a fost cenzurată de Instagram din cauza unui clip despre o teorie conspiraţionistă privind Covid-19, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contul ei de Instagram este urmărit de peste 15 milioane de utilizatori.

În postarea sa, cântăreaţa în vârstă de 61 de ani susţinea că un vaccin împotriva Covid-19 a fost deja descoperit, însă informaţia a fost ascunsă pentru ca „bogaţii să devină şi mai bogaţi”. 

Instagram a blurat videoclipul cu un text „Informaţie falsă” şi a redirecţionat utilizatorii către o pagină care contrazice clipul, subliniind că nu există încă un vaccin împotriva infectării cu noul coronavirus.

Videoclipul a fost mai târziu şters de pe contul Madonnei, dar nu înainte ca mulţi utilizatori să îşi arate nemulţumirea faţă de decizia ei de a-l publica.

Între ei, artista Annie Lennox, care a comentat: „Este o nebunie totală! Nu pot să cred că susţii această escrocherie periculoasă. Sper că a fost atacat contul tău şi urmează să explici”.

Clipul în cauză prezenta un grup numit America's Frontline Doctors, în faţa clădirii Curţii Supreme din SUA, la un eveniment organizat de Tea Party Patriots Action. În clip, Stella Immanuel, medic din Houston, spunea că a tratat cu succes cu hidroxiclorochină 350 de pacienţi diagnosticaţi, iar numărătoarea continuă.

Facebook şi Twitter au înlăturat acest clip, marcându-l ca dezinformare. Donald Trump Jr. şi-a pierdut pentru 12 ore dreptul de a publica pe Twitter după ce a partajat acest clip.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.