Lucrări de Henri Matisse, Edgar Degas şi Pablo Picasso au fost operele vândute cel mai scump în licitaţia de grafică „Vive la France!”, care a avut loc online, marţi seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cromolitografia „Fereastră spre Mediterană”, de Henri Matisse, a fost vândută pentru 4.250 de euro, de 14 ori estimarea iniţială, potrivit site-ului casei Artmark.

„Ora de balet”, semnată Edgar Degas, estimată iniţial la 300 - 500 de euro, a fost adjudecată contra sumei de 3.250 de euro, în timp ce cromolitografia „Paul în costum de Pierott” a lui Pablo Picasso a fost vândută pentru 2.500 de euro, valoare de zece ori mai mare faţă de estimarea iniţială.

„Ora de balet”, de Edgar Degas
„Ora de balet”, de Edgar Degas

„Flori”, cromolitografie a lui Salvador Dalí, a fost vândută pentru 2.250 de euro, de aproximativ zece ori mai mult decât valoarea estimată iniţial.

Dintre cele 103 loturi ale licitaţiei doar „Page 437”, de Michel Seuphor, a rămas neadjudecată. Lucrarea era estimată la 400 - 600 de euro.

Lucrările „Circari” şi „Cuplu”, de Marc Chagall, şi „Doi muşchetari”, de Pablo Picasso, au fost estimate ca cele mai valoroase din licitaţie - între 500 şi 800 de euro.

„Circari”, de Marc Chagall
„Circari”, de Marc Chagall

„Circari” a fost adjudecată contra sumei de 1.600 de euro, „Cuplu” a fost vândută pentru 900 de euro şi „Doi muşchetari”, pentru 1.400 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.