Cercetătoarea Liliana Passima, angajat al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, a fost numită marţi de ministrul Culturii, Corina Şuteu, director interimar al instituţiei muzeale pentru o perioadă de 40 de zile, a confirmat muzeograful pentru News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am acceptat pentru o perioadă de 40 de zile, până se elucidează problemele şi la îndemnul colegilor mei. Nu-mi pun mari speranţe. Poate reuşesc în acest timp să schimb nişte lucruri, să fac puţină curăţenie prin câteva decizii”, a fost declaraţia Lilianei Passima pentru News.ro.

Ministrul Culturii a numit-o în funcţia de manager interimar pe doamna Lila Passima - cercetător în cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român, în condiţiile în care se încheie perioada de interimat a domnului Virgil Niţulescu, a fost anunţul publicat marţi de Corina Şuteu pe pagina sa de Facebook.

”Ministrul Culturii precizeză că, până clarificarea situaţiei de la MNŢR, va amâna semnarea noului contract de manager câştigat prin concurs de domnul Virgil Niţulescu. În acest moment, Corpul de control al prim-ministrului desfăşoară o serie de verificări cu privire la legalitatea şi corectitudinea concursului de ocupare a postului de manager la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, urmând ca după publicarea raportului final, acesta să facă o serie de verificări privind activitatea MNŢR din ultimii ani”, a scris pe facebook Corina Şuteu.

Ce vrea Liliana Passima să schimbe în MNŢR?

”Transparentizarea cheltuielilor, reorganizarea consiliilor ştiinţifice, adică readucerea lui Zoltan Rostas, Şerban Sturdza şi a Speranţei Rădulescu în consilii, clarificarea rolului Consiliului de Administraţie (crearea unor proceduri interne) şi redefinirea discursului vizual ca brand”, sunt cele patru obiective ale noului manager interimar pentru instituţia de la Şosea. 

Noul manager al MNŢR, Liliana Passima a mai precizat pentru News.ro că ministrul Corina Şuteu şi-a exprimat dorinţa ca pentru rezolvarea problemelor la Muzeul Naţional al Ţăranului Român să vină Corpul de Control al Guvernului şi nu o altă comisie numită de minister. 

Virgil Niţulescu a fost declarat câştigător la concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii pentru ocuparea funcţiei de manager al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) din Bucureşti, cu nota 8,40. Vintilă Mihăilescu s-a clasat pe locul al doilea, cu nota 7,87, iar Liliana Passima a fost declarată respins, a anunţat săptămâna trecută ministerul Culturii.

La începutul lunii august, ministrul Culturii, Corina Şuteu, a discutat la sediul muzeului, cu angajaţii instituţiei, care au semnalat o serie de disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte managementul actualului director interimar, Virgil Niţulescu. În urma discuţiilor, ministrul Corina Şuteu a declarat că nu va semna un ordin de numire al noului manager până la clarificarea situaţiei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.