Liliana Passima, director interimar al Muzeului Ţăranului, îi răspunde pe Facebook lui Dragoş Neamu, director al Reţelei Naţionale a Muzeelor (RNMR) că în perioada conflictului de la muzeu cercetătorii s-au simţit nesprijiniţi de instituţii partenere, însă nu a dorit să denigreze acţiunile RNMR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca specialişti implicaţi direct în funcţionarea la exigenţe profesionale şi etice ale conducerii şi administrării muzeului nostru, ne-am simţit în perioada conflictului nu numai expuşi unor atacuri indecente, nejustificate şi nemotivate cu argumente profesionale şi legale, dar cu atât mai mult nici sprijiniţi de instituţii partenere sau de Reţea. Cei care au empatizat cu noi şi au acţionat foarte responsabil şi argumentat au fost semnatarii petiţiei online, personalităţi din diverse domenii ale spaţiului cultural românesc", a fost răspunsul Lilianei Passima pe Facebook.

Managerul de la MNŢR a adăugat că îi cunoaşte realizărle şi eforturile lui Dragoş Neamu pentru crearea unei deschideri şi încercarea de a racorda MNŢR la comunitatea muzeală internaţională. 

"Nu am avut nicio clipă intenţia de a denigra sau minimaliza importanţa acţiunilor RNMR. Situaţia semnalată a fost una punctuală şi ţinea exclusiv de un punct de vedere echidistant, neutru şi imparţial sau implicat în înţelegerea ambelor perspective ale situaţiei conflictuale de la MNŢR", a scris în final managerul interimar. 

Marţi, Liliana Passima a declarat pentru News.ro că după protestul cercetătorilor de la începutul lunii august, foarte puţini i-au susţinut în acţiunea lor, subliniind că Reţeaua Naţională a Muzeelor a fost partinică fostului director Virgil Niţulescu. În replică, Dragoş Neamu a spus că declaraţia directorului interimar MNŢR a fost o nedreptate pentru instituţia condusă de el şi a subliniat faptul că nu a spus niciodată cu subiect şi predicat că Virgil Niţulescu este ”mironosiţă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.