Actorii Lia Bugnar, Maria Obretin, Ilinca Manolache şi Marius Manole vor prezenta spectacolul ”Noi4”, iar Florin Piersic Jr. va prezenta ”Freak Show” la Teatrul pentru Copii şi Tineret ”Gong” din Sibiu, pe 30 şi 31 mai, de la ora 18.00, în cadrul programului de teatru pentru liceeni ”Sibiu Plays!”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi4”, de Lia Bugnar, regizat de Dorina Chiriac, este un spectacol nerecomandat copiilor cu vârste sub 12 ani. Spectacolul, în care toate personajele au roluri principale, abordează teme precum cotropirea actorului de către personaj şi trădarea în iubire. În 2012, ”Noi4” a primit premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul Festivalului Naţional de Teatru Independent. 

”Freak Show” este un spectacol dinamic, nerecomandat copiilor cu vârste sub 16 ani, realizat după un material scris de Florin Piersic Jr., în regia şi interpretarea sa. Florin Piersic Jr. interpretează 13 personaje, între care se numără un miliardar de carton, un muncitor pe şantier, un bancher, un pensionar, un producător de film, un profesor şi o persoană fără adăpost.  

Accesul publicului la cele două spectacole invitate se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului, de miercuri până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbăta de la 10.00 la 18.00, iar duminica între orele 10.00 şi 14.00, în Librăriile Humanitas sau online prin eventim.ro. Preţul unui bilet pentru un spectacol este de 14 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziţionate în reţeaua Eventim se percepe un comision de 10%. 

”Programul de Teatru «Sibiu Plays!» îşi propune cristalizarea unei manifestări culturale pentru tineri care să îi definească atât ca indivizi, cât şi ca generaţie, în cadrul unui program ce promovează educaţia prin participare”, au transmis reprezentanţii Teatrului ”Gong”.

”Ceea ce ne deosebeşte de celelalte programe asemănătoare este interdisciplinaritatea sesiunilor şi predarea intensivă într-un context practic al tuturor elementelor. Elevii sunt încurajaţi să-şi asume responsabilitatea şi să-şi pună în practică ideile”, a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului.

Timp de trei luni, elevi de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr”, Colegiul Naţional ”Samuel von Brukenthal”, Colegiul Naţional ”Octavian Goga”, Colegiul Naţional Pedagogic ”Andrei Şaguna”, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” şi Liceul Teoretic ”Constantin Noica” din Sibiu au participat la o serie de ateliere de teatru în urma cărora au reuşit să îşi producă propriul spectacol de teatru, ce va fi prezentat în cadrul unei competiţii în zilele de 30 şi 31 mai, pe scena de la etaj a Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.