Compania daneză care produce Lego a anunţat că renunţă la a mai publica reclame în publicaţia Daily Mail după ce o campanie publică cere tuturor firmelor mari să scoată publicitatea din ziarele considerate că promovează "ura, discriminarea şi defăimarea".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma campaniei social-media "Stop Funding Hate", firma daneză a anunţat pe Twitter: "Am căzut de acord cu reprezentanţii Daily Mail să nu mai publicăm articole promoţionale în această publicaţie".

Campania "Stop Funding Hate" îi îndeamnă pe publicitari să-şi regândească strategia faţă de ziarele de dreapta care au publicat titluri înşelătoare despre copii refugiaţi, potrivit The Independent. 

Un purtător de cuvânt al campaniei a spus: "Stop Funding Hate" salută decizia Lego. Le cerem companiilor să-şi asculte clienţii atunci când le spun că nu mai vor să finanţeze ura şi acest lucru s-a întâmplat".

"Oamenii să tem că banii daţi de ei pe produse ar putea fi folosiţi pentru finanţarea unor astfel de articole, a unui anumit limbaj sau a portretizării anumitor persoane, ceea ce duce la dezbinări. Astfel de titluri rănesc oameni", a adăugat reprezentantul campaniei.

Lego este prima mare companie care este de acord cu solicitările iniţiatorilor acestei campanii.

Înfiinţat în anul 1932 de către Ole Kirk Kristiansen şi având la bază cărămida Lego emblematică, Grupul Lego este unul dintre cei mai mari producători de materiale de joacă din lume.

Grupul Lego este o companie privată, deţinută de familia Kristiansen, cu sediul în Billund (Danemarca) şi birouri principale în Enfield (SUA), Londra (Marea Britanie), Shanghai (China) şi Singapore. 

În fiecare zi, cinci milioane de piese Lego Duplo sunt turnate la fabrica Lego din Ungaria. Puse una lângă cealaltă în line, ar face 84 km.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.