Jurnalistul şi caricaturistul Octavian Andronic, în vârstă de 74 de ani, a murit vineri seară, în urma unui atac de cord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andronic s-a născut pe 2 mai 1946, la Sânnicolau-Mare (judeţul Timiş). A urmat cursurile Universităţii din Bucureşti, iar în 1969 a debutat ca reporter la Informaţia Bucureştiului. A fondat în decembrie 1989 ziarul Libertatea, al cărui redactor-şef a fost până în 1997.

Octavian Andronic a lucrat în cadrul mai multor trusturi media înainte să pună bazele, în 1999, agenţiei Amos News, care a scris sâmbătă: „Cu deosebită durere în suflet, anunţăm trecerea în nefiinţă a celui care a fost Octavian Andronic, jurnalist şi caricaturist de o inegalabilă valoare. Dragă ANDO, soţia Mariana, fiica Ana, cei apropiaţi şi toţi colaboratorii ce au avut onoarea să lucreze alături de tine de-a lungul deceniilor îţi vor simţi de-acum înainte lipsa! Dumnezeu să te odihnească în pace!”.

În caricatură s-a afirmat în studenţie. A colaborat cu diferite publicaţii, semnând cu pseudonimul Ando.

De-a lungul carierei, a mai lucrat la mai multe posturi de televiziune şi a publicat volume ca „Turneul candidaţilor la Primăria Capitalei-1996” (2000); „Turneul Candidaţilor la Preşedinţie -1996” (2000), „Schimbarea schimbărilor” (2001), „Dicţionarul politic: B de la Băsescu” (2009), „Dicţionar politic: I de la Iliescu” (2010) şi „Andografia 2010” (2011).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.