Charles L. Bartlett, jurnalist câştigător al unui premiu Pulitzer, care i-a făcut cunoştinţă fostului preşedinte american John F. Kennedy cu viitoarea lui soţie, Jacqueline Bouvier, a decedat vineri în capitala Statelor Unite, la vârsta de 95 de ani, a anunţat familia sa, informează The New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Charles L. Bartlett l-a întâlnit pe John F. Kennedy în iarna anului 1946, când fostul preşedinte american se afla în locuinţa din Palm Beach a familiei sale. Cei doi au fost absolvenţi ai grupului ”Ivy League”, încheindu-şi studiile la Universităţile Yale, respectiv Harvard, şi au fost înrolaţi în Marina Militară a SUA în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Jurnalistul şi soţia sa, Martha, i-au invitat pe John F. Kennedy şi Jacqueline Bouvier la o petrecere organizată la locuinţa lor din Georgetown, în mai 1951.

”M-am împrietenit cu ea (Jacqueline Bouvier, n.r.) cu trei sau patru ani mai devreme. Washington era un oraş mic pe atunci. Cercul era foarte mic”, a spus Martha Bartlett într-un interviu, care a participat alături de soţul ei, ulterior, la nunta soţilor Kennedy, în septembrie 1953, în Newport.

Jurnalistul a spus că fostul preşedinte american l-a consultat pentru răspunsul său la o creştere a preţurilor fierului în primăvara anului 1962. Opoziţia lui John F. Kennedy a dus la încetarea creşterii.

”Nimic nu a contat mai mult pentru mine decât să îl văd pe Jack Kennedy având success ca preşedinte. Mi-a periclitat rolul de jurnalist”, i-a spus Charles L. Bartlett autoarei Sally Bedell Smith, pentru cartea “Grace and Power: The Private World of the Kennedy White House” (2004).

Charles L. Bartlett a fost reporter în Washington pentru The Chattanooga Times şi editorialist pentru The Chicago Sun-Times. Ulterior, a publicat un newsletter despre scena politică pentru clienţi privaţi într-o carieră în jurnalism care s-a desfăşurat de-a lungul a 65 de ani.

În anul 1956, a primit un premiu Pulitzer pentru articole publicate în The Chattanooga Times care au generat o anchetă pentru conflict de interese în care a fost implicat Harold E. Talbott, secretarul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din administraţia preşedintelui Dwight D. Eisenhower. Scandalul a dus la demisia lui Harold E. Talbott, în august 1955.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.