Actorul şi producătorul american Jerry Seinfeld a câştigat procesul în care era acuzat că a furat ideea show-ului „Comedians in Cars Getting Coffee”, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El era acuzat că a luat ideea unui fost coleg care a spus că a prezentat-o cu zece ani înainte de debutul show-ului lui Seinfeld.

Judecătoarea Alison Nathan a spus luni că lui Christian Charles i-a luat prea mult timp până să intenteze proces. El a aşteptat şase ani, după ce, în 2012, Seinfeld i-a respins cererea de achitare a drepturilor de autor. Termenul de prescripţie era de trei ani.

„Victoria de astăzi este o reabilitare completă”, a spus avocatul lui Seinfeld, Orin Snyder, într-un comunicat. „Jerry a creat «Comedians in Cars», iar acest proces nu a fost decât o căutare de a obţine bani”.

Charles, care a declarat că a lucrat cu Seinfeld din 1994, a spus că i-a povestit despre „Comedians in Cars” în 2002, când a prezentat proiectul „Two Stupid Guys in a Stupid Car Driving to a Stupid Town”.

El a afirmat că i-a amintit lui Seinfeld de acel pitch când actorul, în 2011, spunea că are în minte ideea care a devenit „Comedians in Cars”.

După realizarea episodului pilot, regizat de Charles, în octombrie 2011, relaţia celor doi s-a încheiat. Charles a căutat să obţină mai multe compensaţii şi recunoaştere decât Seinfeld a fost dispus să îi ofere.

Netflix şi Sony Pictures Television au fost ceilalţi acuzaţi în proces. „Comedians in Cars” a fost difuzat pe Crackle, platformă Sony, şi a fost preluat de Netflix anul trecut.

„Suntem, desigur, dezamăgiţi”, a spus Peter Skolnik, avocat al lui Charles. Cei doi urmează să analizeze ce pot face în continuare.

Seinfeld a susţinut că Charles l-a dat în judecată doar după ce „a aflat” că serialul are succes şi că Netflix plătea 750.000 de dolari pe episod.

Judecătoarea a spus că Charles a aşteptat până în 2012 să primească credit pentru show, solicitare respinsă atunci de Seinfeld.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.