Jeremy Clarkson, editorialist la tabloidul britanic The Sun, cunoscut pentru ieşirile sale provocatoare, a stârnit controverse aprinse după ce a scris un editorial împotriva lui Meghan Markle, în care a spus că a visat să vadă mulţimi aruncând cu excremente asupra ducesei de Sussex.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meghan Markle, „O urăsc. (...) Noaptea, nu pot să dorm şi stau acolo, scrâşnind din dinţi şi visând la ziua în care o vom vedea defilând goală pe străzile tuturor oraşelor din Marea Britanie, în timp ce mulţimea va striga „Ruşine!” şi va arunca cu fecale în ea”, a scris Jeremy Clarkson în articolul publicat vineri.

Acest editorial a fost publicat a doua zi după ce Netflix a difuzat ultimele episoade din documentarul "Harry şi Meghan", în care ducii de Sussex au acuzat în special presa de rasism şi că ar fi vrut să o „distrugă” pe Meghan.

Editorialistul, cu o reputaţie deja scandaloasă, a atras un torent de revolte. De la primarul Londrei, Sadiq Khan, la prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon, multe personalităţi au condamnat ferm observaţiile lui Jeremy Clarkson.

Chiar şi prim-ministrul Rishi Sunak a reacţionat din Letonia, spunând: "Cuvintele sunt importante" atunci când eşti o persoană publică. Organizaţia media britanică Ipso a declarat că a primit peste 12.000 de plângeri.

 

După câteva zile de polemici, The Sun a retras editorialul de pe site, luni după-amiază, pretinzând că face acest lucru la cererea autorului său. Jeremy Clarkson, 62 de ani, şi-a cerut scuze pe Twitter: "Am făcut o referire stângace la o scenă din Game of Thrones şi a fost interpretată prost de mulţi oameni. Sunt îngrozit că am provocat atât de multă durere şi voi fi mai atent în viitor”, a scris el.

Într-una dintre cele mai emblematice scene din serialul "Game of Thrones", un personaj feminin este supus "drumului ruşinii”, fiind forţată să meargă goală pe străzi în timp ce oamenii aruncă în ea cu gunoaie.

Nu este prima dată când Jeremy Clarkson se remarcă prin afirmaţii scandaloase sau provocatoare. În 2015, a fost eliminat din emisiunea "Top Gear" de la BBC după ce a agresat fizic şi verbal un producător. Înainte de asta, el stârnise deja multe controverse cu ieşiri uneori rasiste.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.