Americanul James Lipton, profesor de comedie şi prezentator al "Inside the Actors Studio", celebra emisiune de televiziune inspirată de Bernard Pivot, a murit la vârsta de 93 de ani, a anunţat luni postul de televiziune care difuza programul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit apropiaţilor, el a decedat la domiciliul său din New York ca urmare a unui cancer. 

În 1994 James Lipton şi-a lansat emisiunea, inspirată de un curs pe care l-a susţinut la prestigioasa şcoală de artă dramatică şi pentru care el a intervievat staruri timp de mai mult de 25 de ani, de la Paul Newman şi Dennis Hopper, până la Julia Roberts şi Scarlett Johansson.

Difuzată în Franţa de Paris Première, "Inside the Actors Studio" i-a fost inspirată de emisiunea "Bouillon de Culture" a lui Bernard Pivot, care l-a invitat de altfel pe James Lipton în ultima sa ediţie în 2001.

Născut la Detroit în 1926, Lipton s-a lansat într-o carieră de actor în anii 1940, înainte de a se consacra scrisului şi producţiei.                

"Ne va lipsi mult, dar sperăm să ajungă în pace la porţile Paradisului", a scris pe Twitter canalul Ovation TV, care continuă să difuzeze emisiunea pe care James Lipton nu a mai realizat-o din 2018. 

Ca şi Bernard Pivot şi la fel ca în "chestionarul lui Proust", Lipton îşi încheia emisiunea cu o serie de întrebări adresate invitaţilor săi, printre care: "Dacă paradisul există, ce v-ar plăcea să vă spună Dumnezeu când veţi ajunge la porţile sale?". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.