Britanica J.K. Rowling, care a scris celebra saga „Harry Potter”, a transmis un apel la donaţii pentru copiii rămaşi în orfelinatele din Ucraina, promiţând să ajungă până la un milion de lire sterline, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Romanciera a retransmis pe Twitter un apel lansat prin intermediul Fundaţiei Lumos, pe care a cofondat-o în 2005 şi care adună în prezent fonduri pentru a furniza alimente, kituri de igienă şi kituri medicale persoanelor afectate de criza umanitară. 

„Voi completa personal cu donaţii la acest apel, cu până la un milion de lire sterline”, adică în jur de 1,2 milioane de euro, a scris J.K. Rowling, mulţumind pe reţeaua de socializare donatorilor.

Lumos explică pe site-ul său că lucrează în regiunea Jîtomîr, în vestul capitalei Kiev, o regiune unde, înainte de invazia rusă, mai mult de 1.500 de copii se aflau în orfelinate. 

În jur de 100.000 de copii trăiesc în instituţii în ţară, indică Lumos. „Invazia de către forţele ruse înseamnă că şi mai mulţi copii sunt de acum în pericol”, a avertizat fundaţia, care doreşte să ajute copiii strămutaţi şi traumatizaţi de conflict. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.