Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 32/2021 pentru completarea art. 6 din Legea 356/2003 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Institutului Cultural Român. Iniţiativa legislativă prevede prelungirea mandatelor membrilor Consiliului de conducere al ICR până la maximum şase luni de la încetarea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În cazul în care desemnarea noilor membri ai Consiliului de conducere nu este realizată până la data la care mandatele membrilor Consiliului de conducere în exerciţiu încetează ca urmare a ajungerii la termen, mandatele membrilor Consiliului de conducere se prelungesc până la numirea noului Consiliu de conducere, dar nu mai mult de şase luni de la încetarea mandatelor”, prevede actul normativ promulgat de şeful statului. 

Legea mai arată că „în cazul în care desemnarea noilor membri ai Consiliului de conducere nu este realizată până la împlinirea termenului de şase luni, mandatele în exerciţiu încetează de drept”.

Pe 9 iunie, Senatul a adoptat decizional proiectul legislativ. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.