Reţelele de socializare Instagram, Facebook şi WhatsApp au înregistrat, luni, o serie de probleme tehnice, fapt care a dus la întreruperea aplicaţiilor. Experţi în securitate nu exclud un sabotaj intern, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aplicaţiile nu sunt disponibile de luni după-amiază.

Din cauza unor probleme tehnice, aplicaţiile grupului Facebook (WhatsApp, Instagram et Facebook) au fost inaccesibile luni, după ora 17.00. 

Potrivit Downdetector care urmăreşte defecţiunile, aproape 10.000 de utilizatori nu mai au acces la Instagram. Nici versiunile web, nici aplicaţiile mobile nu sunt disponibile. 

"Suntem la curent cu faptul că unele persoane nu pot accesa aplicaţiile şi produsele noastre. Lucrăm pentru a reveni la normal cât mai rapid posibil şi ne cerem scuze pentru acest inconvenient", a scris pe Twitter Andy Stone, un purtător de cuvânt de la Facebook. 

Pe Wall Street, acţiunile Facebook, deja în scădere la începutul sesiunii, au înregistrat pierderi de aproape 6%. 

Experţi în securitate care urmăresc această situaţie apreciază că a fost declanşată de o eroare de configurare, care ar putea fi rezultatul unei greşeli interne, cu toate că ipoteza unui sabotaj din interior rămâne posibilă, scrie Reuters. 

Un atac din afară este considerat mai puţin posibil, întrucât ar presupune, fiind vorba despre unul dintre cele mai populare site-uri din lume, fie o coordonare între grupări criminale sau o tehnică foarte inovativă, comentează Reuters. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.