Înscrierile pentru ediţia cu numărul 14 a atelierului de film documentar Aristoteles Workshop, care a produs până în prezent zeci de filme premiate la festivaluri de prestigiu, pot fi făcute până la 1 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Workshop-ul de cinci săptămâni, la care vor fi aleşi să participe 12 cineaşti, se va desfăşura anul acesta în comuna Beliş din judeţul Cluj, la poalele masivului Vlădeasa din Munţii Apuseni.

Între 1 şi 31 august, participanţii vor lucra în patru echipe şi vor parcurge toate etapele realizării unui film, de la alegerea subiectului, până la post-producţia documentarului, participând inclusiv la prima proiecţie cu public a lui.

Sunt eligibili pentru înscriere cineaştii pasionaţi de film documentar, cu studii în domeniul filmului sau un minim de experienţă în producţie video şi cinematografie, vorbitori fluenţi de limba engleză şi interesaţi să se dezvolte profesional şi personal.

Înscrierile se fac online, pe aworkshop.org.

Aristoteles Workshop (AW) a fost creat în 2006 de producătorii Dan Nuţu şi Cristina Hoffman, cu sprijinul televiziunii franco-germane Arte, pentru a susţine o nouă generaţie de cineaşti de film documentar, cu experienţă în film sau producţia video.

Printre cineaştii care au participat în program se numără Adina Pintilie, regizoare premiată cu Ursul de Aur la Berlin în 2018, absolventă a workshopului cu „Don’t Get Me Wrong”.

De la prima ediţie Aristoteles Workshop, peste 150 de participanţi au produs aproximativ 50 de filme, dintre care mai mult de jumătate au fost selecţionate şi premiate la festivaluri de prestigiu: Cannes, Locarno, Leipzig, Nyon, IDFA Amsterdam, Namur, Montpellier, Sarajevo, Trieste, Chişinău, Varşovia şi Tampere.

Cea mai recentă performanţă a fost înregistrată de scurtmetrajul „See You Soon”, regizat de Andrei Răuţu, inclus anul acesta în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film Documentar Cinema du Reel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.