Târgul de Carte Gaudeamus Radio România - ediţia 30 va avea loc în perioada 22-26 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo. Aproape 200 de participanţi care vor oferi publicului o gamă extrem de variată de produse editoriale, pe diferite suporturi, adecvate tuturor vârstelor şi domeniilor de interes, muzică şi jocuri educative. Alături de nume consacrate în peisajul editorial românesc, se vor regăsi numeroşi participanţi în premieră, atât edituri care şi-au câştigat deja o binemeritată notorietate, cât şi proiecte la început de drum. Toate standurile se vor regăsi şi în format virtual pe website-ul www.gaudeamus.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România a revenit pentru această ediţie în spaţiul care l-a găzduit în intervalul 1999 - 2018, Pavilionul Central Romexpo. Evenimentul va fi deschis pentru public zilnic, între orele 10.00 şi 20:00, iar accesul va fi liber.

95 de ani de la prima emisie Radio România, 30 de ediţii ale celui mai longeviv târg de carte din ţară, 25 dintre acestea găzduite de Romexpo, peste 140 de ediţii naţionale şi locale care au contribuit semnificativ la structurarea pieţei naţionale de carte sunt, fiecare în sine, un motiv de a sărbători. Ceea ce vor putea face între 22 şi 26 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo, toţi iubitorii de carte din Bucureşti şi din această zonă a ţării.

Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, la ora 12.00.

Preşedintele de onoare al ediţiei va fi domnul Ion Bogdan Lefter, reputat scriitor, critic literar, profesor universitar, publicist, şi, mai presus de toate, unul dintre cei mai entuziaşti şi constanţi prieteni ai Târgului. Implicat activ, timp de aproape trei decenii, în câteva dintre proiectele tradiţionale marca Gaudeamus Radio România, Ion Bogdan Lefter a fost primul coordonator al ziarului târgului, realizat împreună cu studenţii Facultăţii de Litere de la Universitatea Bucureşti şi membru al juriului care a stabilit câteva dintre cele mai importante premii anuale Gaudeamus.

Gaudeamus 30 în cifre

Peste 5.500 mp de standuri şi spaţii de evenimente, care vor ocupa toate cele patru niveluri ale Pavilionului Central Romexpo.

Peste 500 de evenimente editoriale, care se vor desfăşura deopotrivă în cele cinci spaţii amenajate în incintă, cât şi la standurile participanţilor; programul integral al evenimentelor, reactualizat în permanenţă, va fi disponibil începând cu data de 21 noiembrie pe website-ul www.gaudeamus.ro. Ca şi la ediţiile precedente, în incinta târgului va fi amenajat un spaţiu dedicat activităţilor interactive pentru cei mai tineri vizitatori, „Atelierul de Creaţie”, amplasat la nivelul 3.20.

Proiecte conexe

Trofeele Gaudeamus, decernate începând cu ediţia 1997, vor fi acordate la finalul acestei ediţii pentru trei dintre editurile participante şi pentru „Cea mai rîvnită carte a târgului”, prin Votul Publicului; alături de ele, Radio România va acorda, pe baza evaluării realizate de jurii de specialitate, Premiul de Excelenţă, Premiile pentru Traducere „Antoaneta Ralian” şi Premiul Educaţia.

Invitaţi de nota 10: Olimpicii României este proiectul prin intermediul căruia Radio România şi partenerii săi recompensează şi promovează elevii care obţin rezultate excepţionale la olimpiade internaţionale la diferite discipline. Premiile acordate cu acest prilej, în valoare de circa 16.000 lei, vor fi oferite de Asociaţia Lions Club Millennium Bucharest, sponsor tradiţional al evenimentului, Cosmo Pharm şi Avon Cosmetics Romania.

Pick up a Secret Story este un proiect derulat pentru a doua oară în colaborare cu fundaţia Hospice Casa Speranţei (cea mai mare organizaţie specializată în îngrijire paliativă gratuită din România), cu sprijinul participanţilor şi al publicului, care vor putea contribui la strângerea de fonduri pentru susţinerea activităţii curente a fundaţiei, donând sau achiziţionând pachete de cărţi al căror conţinut rămâne un secret, până la desfacerea pachetului.

Nouă scriitori din 9-a generaţie, proiect ajuns în acest an la cea de a şaptea ediţie, derulat de Bucureşti FM, prefaţează şi în 2023 deschiderea Târgului de Carte Gaudeamus. 9 scriitori debutanţi au oportunitatea de a-şi prezenta lucrările ascultătorilor Bucureşti FM, şi 9 ascultători vor câştiga cele 9 cărţi prezentate, participând zilnic la topicul zilei, pe WhatsApp şi pe reţelele de socializare Bucureşti FM. Cărţile semnate de autori vor fi înmânate câştigătorilor sâmbătă, 25 noiembrie, la Târgul de Carte Gaudeamus.

Concursul Miss Lectura, reluat la aceasă ediţie cu sprijinul companiei Avon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.