Christie’s va organiza, în cursul lunii viitoare, vânzarea la New York, Los Angeles, Hong Kong şi Paris a colecţiei de opere de artă a arhitectului Ieoh Ming Pei şi a soţiei sale Eileen Loo, a anunţat marţi casa de licitaţii americană, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre o selecţie excepţională, adunată timp de 72 de ani, de picturi, desene, lucrări pe hârtie şi sculpturi adunate de celebrul arhitect american de origine chineză, cel care a conceput Piramida de la Muzeul Luvru şi care a decedat în luna mai.

Valoarea sa ar putea să depăşească 25 de milioane de dolari, potrivit Christie’s.

Colecţia cuprinde opere ale artiştilor occidentali şi orientali, de artă impresionistă, modernă, postbelică şi contemporană, precum şi de artă chineză de secol XX. 

Se regăsesc aici semnăturile Barnett Newman, Jean Dubuffet, Zao Wou-Ki, Franz Kline, Zhang Daqian, Willem de Kooning, Jacques Lipchitz sau Isamu Noguchi.

Expoziţiile vor avea loc între 13 şi 17 septembrie la Paris, între 3-8 octombrie la Hong Kong, 15-19 octombrie - Los Angeles şi 1-13 noiembrie, la New York. 

Pei este considerat drept unul dintre cei mai mari arhitecţi ai secolului XX: în afară de Piramidă, turnul Băncii Chinei din Hong Kong, Muzeul de Artă islamică din Doha, Rock and Roll Hall of Fame din Cleveland şi clădirea din partea de est a Galeriei Naţionale de Artă din Washington se află printre realizările lui cele mai cunoscute. 

Premiat cu Pritzker în 1983, arhitectul a murit la 16 mai, la vârsta de 102 ani, la New York, la cinci ani după soţia sa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.