Horaţiu Mălăele, Maia Morgenstern, Coca Bloos, Dragoş Buhagiar, Diana Cavaliotti, Ştefania Cenean, Helmut Stürmer, Mihaela Teleoacă, Iuliana Vîlsan sunt câteva dintre personalităţile care vor dona lucruri şi obiecte personale în cadrul licitaţiei "Dăruind vei dobândi", care va avea loc pe 29 octombrie, în cadrul Festialului Naţional de Teatru, la casa Artmark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Licitaţia caritabilă va scoate la lumină peste 50 de lucruri personale donate de actori sau de familiile şi prietenii acestora, obiecte-martor încărcate de emoţie: schiţe celebre de decor şi costume din spectacole memorabile, lucrări de grafică, pictură sau fotografie, bijuterii, precum şi alte artefacte aparţinând unor momente de graţie petrecute pe scena românească de-a lungul timpului, potrivit UNITER. 

Sumele strânse din vânzarea obiectelor vor fi donate programului caritabil iniţiat de UNITER - Campania Naţională "Artiştii pentru artişti”. 

Festivalul Naţional de Teatru (FNT), care se va desfăşura anul acesta în perioada 21-30 octombrie, organizează sâmbătă, 29 octombrie, începând cu ora 12.00, la sediul Galeriilor Artmark din strada C. A. Rosetti, nr. 5, o licitaţie cu diferite obiecte de artă, obiecte personale sau artefacte-mărturii ale activităţii teatrale, oferite de către artişti de seamă ai momentului sau de familiile acestora, în cadrul licitaţiei caritabile "Dăruind vei dobândi".

Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru (FNT) va debuta vineri, 21 octombrie, cu spectacolul de dans ”Fresca”, de Angelin Preljocaj, pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti.

FNT se va închide cu spectacolul Teatrului Maly Drama din Sankt Peterburg, ”Livada de vişini” în regia lui Lev Dodin. La Bucureşti au fost programate două reprezentaţii, pe 29 şi pe 30 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Printre invitaţii de marcă ai evenimentului se numără coregrafa şi dansatoarea americană Carolyn Carlson, care va fi prezentă pentru prima oară la Bucureşti, cu două spectacole: ”Short Stories/ Scurte povestiri” şi ”Now/ Acum”.

Festivalul Naţional de Teatru (FNT) din Bucureşti se va desfăşura pentru al doilea an consecutiv sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, fiind singurul eveniment dedicat teatrului care, anul acesta, deţine acest privilegiu, a anunţat UNITER.

Biletele pentru toate spectacolele Festivalului Naţional de Teatru se vor pune în vânzare, vineri, online pe mystage.ro, începând de la ora 00.00, iar la casa de bilete centralizată a Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale“ din Bucureşti, de la ora 10.00, unde contravaloarea biletelor se va putea plăti cash.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.