TVR îi dedică actorului Horaţiu Mălăele mai multe programe în acest weekend, la împlinirea vârstei de 70 de ani. Astfel, telespectatorii îl pot vedea, la TVR 2 şi TVR 3, pe Mălăele actorul şi regizorul în câteva dintre cele mai apreciate producţii ale sale: un film în premieră TV - „Luca”, filmele consacrate „Nunta mută”, „Funeralii fericite” şi „Primăvara bobocilor”, precum şi în spectacolele de teatru „Mincinosul” şi „Poveste studenţească”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Horatiu Mălăele s-a născut pe 31 iulie şi nu pe 1 august, aşa cum este înregistrat în certificatul de naştere. „M-am născut, într-adevăr, pe 31 iulie, după cum mi-a spus mama, undeva pe la orele 10 seara. Dar cum se făceau actele atunci, am fost trecut pe data de întâi”, mărturiseşte actorul în interviul pentru „Noaptea albă a filmului românesc”, care va fi difuzat la TVR 3.

„Pentru că numele meu adevărat este Mălăele Valentin Horaţiu şi am aflat acum, târziu, că Sfântul Valentin ortodox este pe 30 iulie, am, aşadar, o sărbătoare şi pe 30 iulie. M-am născut pe 31 şi sunt trecut pe 1. Sunt trei sărbători succesive care uneori dau mari dureri de cap”, mai spune Horaţiu Mălăele.

Ajunsă la a VI-a ediţie, „Noaptea albă a filmului românesc” începe la TVR 3, sâmbătă, 30 iulie, ora 22.00, cu interviul actorului Horaţiu Mălăele şi continuă cu seria de filme de lung metraj şi cu cele două spectacole de teatru - „Mincinosul”, în regia lui Vlad Mugur - unul dintre regizorii săi preferaţi şi „Poveste studenţească” - un spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, produs în 1979, cu Horaţiu Mălăele la vârsta de 27 de  ani. Detalii despre producţiile care pot fi văzute la TVR 3, sâmbătă, de la ora 22.00, se regăsesc în documentul ataşat.

Spectacolul „Mincinosul” poate fi urmărit şi la TVR 2, duminică, ora 13.00, iar seara, la „Duminica filmului românesc” (ora 21.00), îl vedem pe Horaţiu Mălăele în comedia „Primăvara bobocilor”, alături de Tamara Buciuceanu, Dem Rădulescu, Tora Vasilescu şi Anda Onesa.

Talent incontestabil pe scenă şi în film, respectat pentru viaţa familială stabilă şi discretă, Horaţiu Mălăele este actor, regizor de film şi de teatru, desenator şi scriitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.